Meny
ÖVRIGT

Recept: Pollo Arvejado

Idag kommer det inte bloggas så mycket på skönhetsfronten, har pysslat med annat hela dagen! Startade morgonen med att åka och titta på fotboll. Därefter blev det en tur upp på gymmet med både löpning, rodd, armar och mage. 

Söndag betyder också matlådekok inför kommande vecka för mig. Kockade ihop en chilensk maträtt som min syrras kille (chilenare) brukar göra :-) Den känns nyttig, fräsch och den är lika god att eftervärma som när den är nygjord!

Pollo Arvejado

 • Kycklingfiléer (4-6 stycken)
 • Potatis (ca 4-6 stora potatisar)
 • 1 gul lök
 • 4 klyftor vitlök
 • 1 påse morötter
 • 1 påse frysta ärter
 • Timjan
 • Salt och peppar
 • Olja

 

hhh

Gör så här: Häll i 1/2 kopp olja i en stekpannan. Dela vitlöken i mindre delar och lägg i dessa. När vitlöken blivit brun, ta upp och släng. Lägg ner kycklingen, som du skurit i mindre bitar. Salta och peppra. Skala morötterna och skär i små skivor, skär även löken i tunna skivor. Lägg nu över kycklingen i en större gryta och blanda ner lök + morötter. Tillsätt vatten 1 och en halv kopp vatten och krydda med timjan, salt & peppar. Låt det stå på svag värme i 15-20 minuter. Dela potatisen i små fyrkanter och häll ner dessa, låt puttra i 10-15 min. Lägg ner ärtor och låt puttra i 5-10 min till. Klaaaart! 

222

333

Busenkelt, ser kanske inte så mycket ut för världen men sååå gott med vitlöken och timjan. Mums! :-) Nu vet ni vad jag äter denna vecka…

4 Comments

 • Caroline
  5 October, 2014 at 18:59

  Åhhh min favorit rätt! Ett tips! Smaka med ris :) jätte gott! :)

  Reply
  • isabellengqvist
   6 October, 2014 at 21:37

   Tack för tipset! :D

   Reply
 • Johannas sminkblogg
  6 October, 2014 at 19:46

  Åh vad gott det ser ut! 

  Reply
  • isabellengqvist
   6 October, 2014 at 21:37

   Ja, det är faktiskt jättegott :)

   Reply

Leave a Reply