Meny
GUIDER & TUTORIALS / ISABELLE TIPSAR / TIPS & TRICKS

It’s not you – It’s your eyebrows!

bro

Del 1.

Den vanligaste frågan jag får numera är hur man formar, noppar och fyller i sina ögonbryn. Bryn är en väldigt het trend just nu och eftersom det finns så himla många olika sätt att göra så tänkte jag tipsa om några.

Jag byter faktiskt produkter och sätt att göra på rätt ofta och har provat det mesta. Mina ögonbryn ser till exempel inte idag ut som dom gjorde för ett år sedan!

Formen: Först behöver vi fundera ut en snygg form som gör att dina ögon ser pigga ut! Alla har vi olika former på våra bryn och dom är oftast inte heller jämna. Tänk på att brynet gärna ska börja i samma nivå som ditt öga, allt där imellan kan du noppa bort. Ögonbryn som går för tätt ihop ger ett argt intryck. Brynet behöver en högre punkt för att ögat ska få sig ett lyft –  den högsta punkten ska gärna vara ovanför utsidan av din pupill. Längden på brynet spelar också stor roll! Har du för långa bryn kan du få ett ledset utseende och är dom för korta kan du också få det där arga intrycket. Lagom är bäst!

Noppa & Klippa: Börja med att se till att du har ett bra ljus och en bra pincett! Fyll gärna i brynet i önskad form och noppa därefter bort de strån som är utanför. Noppa alltid medhårs så att du får upp hela roten och ryck alltid ett strå åt gången.

Tips! Om du tycker att det gör ont att noppa ögonbrynen, prova att strecha ut huden mellan tummen och pekfingret så känns det inte lika mycket!

Är stråna långa och ligger ner kan du borsta dom uppåt med en ren mascara borste eller brynborsten och sedan klippa “topparna” på stråna, borsta stråna nedåt och gör samma sak.

 

10561170_514914878641220_1990426212_n

Här har jag fyllt brynen med brynfärg – ett sätt av många. Vill du veta mer? Missa inte del 2! :-)

497 Comments

Leave a Reply