Meny
EFFEKTSMINK & HALLOWEEN / GUIDER & TUTORIALS / MINA MAKEUPLOOKER / ÖVRIGT / TIPS & TRICKS

Sminka ett köttsår – steg för steg

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

hh

Hej på er!

Hoppas ni har en mysig lördag. Jag och Thomas valde att stanna inne idag eftersom regnet öser ner! Jag plockade fram lite halloween-smink och tänkte därför ta och bjuda på en steg för steg guide hur man kan göra sår. Det finns många olika varianter och tekniker för att göra sår, allt ifrån hur länge de ska kunna sitta kvar medan man rör sig till vart på kroppen det är. Här är ett par produkter som är bra att ha..

Varning för blod!

h1

IMG_5462

h2

Hudfärgat vax, finns att få tag på lite överallt nu för tiden. Jag gillar det HÄR vaxet.

Flytande Latex, luktar pyton men är optimalt för sår-sminkningar! Det är först vitt och sedan när det torkar så blir det genomskinligt och lägger sig som ett extra hudlager. När det torkat så försvinner även den värsta lukten. Var försiktig med att ha för mycket latex direkt på huden eftersom det är rätt starkt och vissa reagerar på det. Lägg så mycket som möjligt på vaxet eller grunda huden med något först :-) HÄR hittar ni latex.

Färg, jag använder faktiskt en läppstiftpalett för att blanda ihop olika mörkröda toner. Denna kommer från FÄRG. Det går såklart att använda vilka krämfärger som helst, t.ex. dessa.

Bloooood, det finns också många varianter av blod. Lite ljusare eller mörkare som jag har, koagulerat eller levrat blod beroende på hur gammalt/nytt såret ska vara. HÄR finns massor av blod att välja bland.

h4

1. Börja med att värma upp vaxet i händerna och gör en avlång korv :-) Tips! Ska såret hålla en längre tid så kan man använda Mastix (hudlim) som håller vaxet på plats! 2. Använd sedan ett verktyg (spatel) eller fingrarna för att jämna ut vaxet med din hud. Använd vasselin så glider det lättare. 3. Häll sedan upp lite av latexen (detta luktar alltså bläää) och använd en makeupsvamp. 4. Dutta sedan ett tunt lager latex över hela vaxet och lite ut på huden. Låt detta torka en liten stund tills det blir genomskinligt.

h6

5. Jag använder ett foundationpuder ovanpå när latexen torkat, men det går lika bra att ta vanlig foundation och puder för att få det att smälta ihop med sin egen hudton. 6. Som ni ser har latexen inte torkat helt på alla ställen men det gör inte så mycket, vi kommer ändå måla över detta sen. 7. Ta ett vasst verktyg, alternativt en sax (latexen är nu gummiaktig) och klipp upp ett jack så som du vill ha ditt sår :-) 8. Ta sedan fram en svart ögonskugga.

h7

9. Fyll såret med den svarta färgen, detta skapar ett djup. 10/11. Jag blandade sedan ihop en mörkröd färg. 12. Måla kanterna på såret och även insidorna.

h8

13. Häll upp blodet i närheten av latexen som nu börjat torka vid sidan av. Blandar du dom torkade latexbitarna med blodet så kommer du få jättebra äckliga bitar att lägga i såret :-) 14. Nu börjar såret få lite karaktär och man kan välja att stanna här om man inte vill att såret ska se gammalt ut. 16. Jag valde att fortsätta och lägga i mer blod som rann ut samt måla runt såret med mer mörka färger för att det ska se gammalt och infekterat ut.

h10

Voliá! Så här blev mitt sår tillsist. Tänk vad man kan göra med lite smink! :-)

1 Comment

Leave a Reply