Meny
EFFEKTSMINK & HALLOWEEN / GUIDER & TUTORIALS / ÖVRIGT / TIPS & TRICKS

Maleficent – steg för steg

maleficent-wall-st-predicts-maleficent-doomed-for-the-box-office

Disneys stora film detta år – Maleficent – har blivit superpopulär och jag vet inte hur många varianter och efterliknelser jag sett av makeupen hon bär i filmen. Markerade kindben (minst sagt!), blodigt röda läppar och förföriska ögon.. inte så konstigt att detta är en given favorit inför Halloween i år?!

Jag har också hakat på trenden och gjort min egen version. Jag gick inte all in med kläderna/huvudbonaden och jag gjorde inte heller kindbenen i vax som man skulle kunnat göra. Men här  kommer iaf min version och steg för steg hur jag gjorde den.. :-)

maleficent makeup ps1

Med lite photoshop kan man ju inbilla sig hur det kunde sett ut, haha ;-)

 

  1.  Använd en ljusare bas än din egen hudton och pudra denna.
  2. Markera dina kindben med en gråbrun skugga så du får ett djup under kindbenet och highlighta sedan uppe på kindbenet för att skapa illusionen av att det sticker ut.
  3. Fyll i ögonbrynen och gör dom spetsigare uppe vid högsta punkten och mer rundade underifrån.
  4. Använd en brun skugga och skugga din globlinje.
  5. Använd sedan en mörkare gråbrun skugga och lägg i ögats ytterkant. Sudda allt med en fluffig borste så att det inte blir några skarpa kanter. Detta gör att dina ögon ser större ut.
  6. Jag använde också en gulbrun skugga inne i ögonvrån och upp under brynet. Det har maleficent i vissa scener av filmen och jag tyckte det var läckert :-)
  7. Dra en eyeliner som startar långt inne i ögonvrån (jag valde att förlänga min ögonvrå ytterligare) och sedan en svepande vinge. Detta för markerade och stora ögon.
  8. Fyll läpparna med en blodröd färg. Dra på lite extra utanför dina egna läppkonturer för att få till ett riktigt Angelina-plut.
  9. Måla sedan lite mörkare röd färg i mitten av läppen och ute i kanterna för att få ännu större plut-effekt.
  10. Avsluta med att måla en liten prick ovanför ögonbrynet – Angelinas signum. För stor effekt, använd också ett par gul/gröna linser. Mina ögon är photoshoppade eftersom jag inte hade några i den färgen hemma :-)

 

maxresdefault2

1 Comment

Leave a Reply