Meny
GUIDER & TUTORIALS / ISABELLE TIPSAR / LÄPPAR / TIPS & TRICKS

Gör ditt eget läppstift!

Igår fick jag för mig att göra egna läppstift/läppfärger. Det är både jättekul och jättenkelt! :-) tyvärr fick inte mitt lila läppstift så mycket färg i och med att jag hade för mycket koksolja. Mest kokosolja, mindre färg = svag färgton. Mest färg, mindre kokosolja = stark färgton. Det tog ett par färger tills man fick till det, den röda och orangea lyckades jag bäst med :-)

 

Du behöver:

Kokosolja (ekologisk) – finns i matvaruaffären

Vaxkritor (utan gifter) – jag köpte mina på clas ohlson

Förvaringsburkar – jag köpte mina på panduro

Vattenbad

ev. plastskedar (inte nödvändigt)

 

Gör så här: Ställ ner en djup tallrik i en stekpanna med kokande vatten. Jag hade värmen på ca 5 (av 12) så att det var precis så att det nästan bubblade. OBS. tallriken blir väldigt varm när den står i vattenbadet så passa så du inte bränner dig! Ta sedan ca 1/2 – 1/4 matsked kokosolja och lägg ner i tallriken så att det smälter. Skär sedan ca 1cm av vaxkritan du önskar använda och låt denna smälta samman med kokosoljan. Jag blandade lite olika kritor för att få till olika färger. Nedan använde jag en lila samt en mörkblå. Häll sedan över färgen i en burk och ställ in i kylen. Låt stå ca 5-10 min, sen har du ditt eget läppstift :-)

 

makeyourownlipstick

1 Comment

Leave a Reply