Meny
GUIDER & TUTORIALS / ISABELLE TIPSAR / ÖGON / TIPS & TRICKS

Photoshop makeup pictures

Hej på er! Allt bra? :-) Idag tänkte jag att jag ska visa hur jag fixar mina sminkbilder i photoshop. Jag får en hel del frågor om vilken kamera jag använder och hur jag redigerar dom, så här kommer mina små tips! :-) Jag har ingen utbildning i PS utan är helt självlärd.

 

Jag fotar med CANON EOS700D och använder just nu bara ett enkelt 18-55mm objektiv som egentligen är väldigt dåligt men mitt andra är typ trasigt.. det låter jättemycket?! typ smattrar och smäller så jag vågar inte använda det! Sedan använder jag Photoshop CS6 att redigera i.

Hursom, här är bilden jag tagit idag och det är den jag vill fixa lite.

// Hi guys! Today I’m going to show you how I edit my makeup pictures in Photoshop. I get a lot of questions about which camera I’m using and what effects I’m adding in PS, so here we go! It’s my own way to do it, I don’t have any education in PS.

I take all my pictures with my CANON EOS700D and at the moment I’m using a 18-55mm lens. I’m using Photoshop CS6. Here is the before and after picture I will show you today.

photoshop

 

Först av allt brukar jag ändra ljuset eftersom det blir ett rätt så gult ljus framför min sminkspegel. Fotar jag i dagsljus behöver jag sällan ändra ljuset för då är det redan bra. Uppe i menyn hittar du Image -> Adjustments ->Photo filter. Jag brukar välja Cooling filter (82) och sedan anpassa efter hur mycket jag vill ha. På denna bild har jag valt 11%. 

// First of all I adjust the colors. The pictures are very yellow if I take them infront of my makeup mirror. If I take the picture in daylight it’s allready good, but today I want it cooler. So I go to the menu and choose Image -> Adjustments -> Photo filter. I normally use Cooling filter (82) and then I adjust it. For this picture I have 11%.

coolingfilter

 

Sen så vill jag kanske ljusa upp eller öka kontrasten och det gör jag oftast i Image -> Adjustments -> Curves.

// Then I want some brigthness or contrast, for that I normally use Image -> Adjustments -> Curves.

brightnes

 

Sedan vill jag skapa en klarare blick samt ljusa upp ögonen lite då jag blir rätt så röd i mina ögon när jag har massa smink. Då använder jag en “action” som jag har laddat ner. Den heter “brighten eyes”. En Action är som ett filter som är sparat så du behöver inte gör allt själv utan du lägger på det där du vill ha det :-) Finns massor av olika så de är bara att googla!

// Now I want a clearer eye and for that I’m using an action. I have downloaded it and it’s called “brighten eyes”. You can just google and you will find a lot of different actions! It’s like a filter so that you don’t have to do it all by yourself.

eyes

 

Sedan kan jag störa mig på om lösfransarna syns mycket. Jag provade ett par nya fransar idag och dom hade en ljus kant som jag inte målade över och därför syns dom rätt så mycket. Jag valde då att använda ett verktyg som heter “burn tool” och så mörkade jag ner dom vita plupparna :-)

// I hate when you can see the fake eye lashes too much and today I tried a new pair of eyelashes that had like white dotts. I used the “burning tool” to make it darker so you won’t see it :-)

done

När jag gjort dessa steg så kände jag mig rätt så nöjd och satte ihop denna bild med mina andra bilder till ett kollage som jag sedan postar på min blogg :-) Hoppas detta inlägg var till någon hjälp och hör av er om det skulle vara något mer ni undrar över ! :-)

// When I have done these steps I’m quite happy with my picture so I put it together with my other pictures in a collage and then I post it on my blog :-) I hope this guide helped you and just write a comment below if you have any questions! :-)

 

296 Comments

Leave a Reply