Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / GUIDER & TUTORIALS / ISABELLE TIPSAR / ÖGON

Ögonbrynstutorial

före_efter_ögonbryn_steg_för_steg

En fråga jag ofta får är hur jag fyller mina ögonbryn. Tidigare använde jag brynskugga men har nu gått över helt till att använda brow pomade, alltså en färgad bryncreme. Jag gillar att fylla i min bryn ganska markerade och skarpa. Jag har rätt så lite strån i ytterkanten och därför väljer jag brow pomade då det är lättare att “måla” med. Vissa gillar en mer neutral look och då kan jag rekommendera brynskugga som inte blir lika markant och målat. Har man ingen brow pomade så kan man blöta penseln och använda sin brynskugga för att uppnå liknande effekt :-)

NYX_tame_and_frame2

I denna tutorial har jag använt mig av NYX Tame & Frame Tinted Brow Pomade i färgen 03 Brunette. Jag gillar också att använda Anastasia Beverly Hills Brow Pomade och då blandar jag färgerna Blonde och Dark Brown. Till det använder jag en snedskuren pensel som är ganska hård. Penseln ovan kommer från det engelska märket makeupaddictioncosmetics.

eyebrow_tutorial

1. Min utgångspunkt är ganska glest bryn och jag har nästan inga strån i ytterkanten.

/ I have very thin brows and not so many straws in the outer edge.

2. Jag börjar med att måla undersidan, med start från näsan och sedan ut dit jag vill ha högsta punkten på brynet.

/ I start to draw the bottom of the brow, from the nose to the highest point. 

3. Därefter målar jag själva vingen av brynet. Här är brow pomade jättebra om man inte har så många egna strån eftersom det fäster på huden.

/ Then I draw the wing of the brow.

4. Fram i brynet vill jag inte ha det lika skarpt. Här vrider jag penseln och jobbar lodrätt istället.

/ I don’t want it to be so sharp next to the nose. Here I rotate the brush vertical.

5. När jag känner mig nöjd med formen förstärker jag den ytterligare genom att lägga lite concealer längs med brynets underkant. Den agerar även som en highlighter.

/ When I’m satisfied with the shape I add a concealer to make it more even.

6. Det svåra är att få brynen jämna och symmetriska med varandra, men det är bara att öva, öva och öva :-)

/ The hardest part is to draw the brows symmetrical. Practice, practice and practice :-)

 

7 Comments

 • Jakob Andersson
  22 September, 2015 at 10:59

  Brows on fleek! ;)

  Reply
  • isastar
   22 September, 2015 at 11:39

   Yaaas :D

   Reply
 • Annika
  22 September, 2015 at 13:28

  Om man vill veta vad glesa bryn är, på riktigt, så kan man slå upp Annika och där får du en bild på detta.
  Jag har svårt att få till mina bryn utan att det ser för hårt och målat ut. Ganska ljus hy och ljust hår. Försöker med penna alt skugga och färgad bryngelé, men det blir aldrig riktigt bra. Vill att de ska synas, men inte se hårt målade ut.
  Tips på det?

  Reply
  • isastar
   22 September, 2015 at 13:38

   Hej Annika! Har du provat bryn-tuschpenna? :-) Dom funkar bra att måla små, små strån med och gör att resultatet inte blir lika hårt. Två budgetfavoriter är NYX Eyebrow Marker och Viva La Diva’s Eyebrow fine liner. Annars kan man också använda brynskugga tillsammans med en fuktad smal pensel och måla små strån med.

   Reply
 • Annika
  24 September, 2015 at 16:21

  Funderat på denna sortens pennor och nu tänker jag slå till! Tack för tips!! :-)

  Reply
 • Diana
  9 December, 2015 at 13:01

  OMG vad snyggt du fick till det men tyvärr vet jag inte varför det bara ska vara så svårt för mig att hitta en bra form och allt. Ska testa pensel som du har istället för penna och borta .. tack för ett bra tips

  Reply
  • isastar
   9 December, 2015 at 16:31

   Tack! :-) Jag tycker det är lättast med pensel och pomade för att få ett naturligt resultat!

   Reply

Leave a Reply