Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / FRÅGOR & SVAR / ISABELLE TIPSAR

Så döljer du finnen och de mörka ringarna!

nyxconceal1 nyxconceal2

NYX Color Correcting Concealer

Vad gör man med alla dessa färger? Det är en fråga får jag faktiskt ofta som makeupartist. För att förstå sig på det så behöver man ha lite koll på vilken färg som uppstår när du blandar två färger med varandra. Om du vet vilka färger du behöver för att blanda fram färgen brun så är du en bra bit på vägen :-)

Vi tar ett exempel. Om du blandar rött (i detta exempel en finne) med grönt så får du färgen brun. Grönt neutraliserar alltså rött. Därför ska du lägga grön concealer på röda problemområden så som finnar, röda näsvingar, röda kinder eller vad det nu kan vara för att få det brunt och närmare din egen hudton.

Har du istället blå/lila ringar under ögonen kanske du istället behöver använda gult eller orange, kanske till och med lite rosa.

 

Grön/Green + Röd/Red = Brun/Brown

Gult/Yellow + Lila/Purple = Brun/Brown

Orange + Blå/Blue = Brun/Brown

 

/ What do you do with all these colors?! A question I always get as a makeupartist. You need to know what color you will get when mixing two colors together. If you know which colors you have to mix to get brown then it’s not so hard to understand. If you mix red (maybe a pimple) and green concealer you will get a brown color and neutralize it.

No Comments

    Leave a Reply