Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / GUIDER & TUTORIALS / ISABELLE TIPSAR

Så lägger du highlight, rouge och contour

Inlägget innehåller reklamlänkar

HRCJag får väldigt många frågor gällande contour, rouge och highlight så idag tänkte jag visa hur jag gör :-)

IMG_2564 copyJust nu använder jag Kat Von D light + shadow contour palette.

IMG_2568 copyJag börjar alltid närmast örat och jobbar mig försiktigt utåt. En contour ska vara en förstärkning av dina naturliga skuggor och ligga under kindbenet. Var försiktig och är du osäker så använd hellre för lite än för mycket.

IMG_2570 copyDra inte skuggan för nära munnen, det ger ett maskulint uttryck.

IMG_2581Sedan fortsätter jag med rouget och jag har valt Jaclyn Hill paletten från Becca som även innehåller highlighter. Detta rouge är väldigt pigmenterat och liite orange så här gäller det att inte ta för mycket och vara lätt på handen. Penseln kommer från Makeup Addiction Cosmetics.

IMG_2583 copyJag jobbar oftast i cirkelrörelser när jag lägger rouget. Jag jobbar från “kindäpplet” och längs med kindbenet. Ju hårdare du trycker med borsten ju mer färg blir det, så var lätt på handen. En rouge ska förstärka din naturliga rodnad och därför gå i rosa toner.

IMG_2592 copy

IMG_2587 copyDär efter lägger jag min highlighter ovanför rouget men inte för nära ögat. Min highligter är skimmrig och därför vill jag inte ha den överallt. Hade jag haft en matt highlighter hade jag kunna lagt den närmare ögat och näsa.

Allt ska smälta samman snyggt utan att se hårt ut. En skimmrig highlightern kan du även lägga på brynbenet, näsryggen, amorbågen och andra ställen som du vill ska “sticka ut” lite mer. Min pensel kommer från Zoeva.

 Fler frågor eller vill du ha tips på något annat? kommentera gärna! :-)

6 Comments

 • Jakob Andersson
  24 November, 2015 at 15:14

  Grym som alltid Bella! :-)

  Reply
  • isastar
   24 November, 2015 at 15:18

   tack! :-)

   Reply
 • Sofia
  24 November, 2015 at 16:38

  Så bra och välbehövlig guide hihi. tack för denna <3

  Reply
  • isastar
   24 November, 2015 at 16:55

   Varsågoood! :-)

   Reply
 • em
  24 November, 2015 at 20:18

  Hej, detta är efterlängtat. Jag har avlångt ansikte, det blir väldigt mycket kinder…så jag tänker att genom att jobba rätt med contouring så kan jag forma om det lite, men jag skulle gärna ta mer instruktion för ett avlångt ansikte. Jag har ganska stora ögon och näsa, men det blir ändå väldigt stora ytor för kinderna…

  Reply
  • isastar
   24 November, 2015 at 20:33

   Va roligt att höra! :-) Om du har ett väldigt avlångt ansikte så lägg contouring i pannan och på hakan för att skapa illusionen av ett rundare ansikte. Jag har också en stor näsa så därför lägger jag även contouring på sidorna av näsryggen och ute på tippen för att få den att se mindre ut! Ögonen tycker jag personligen inte du ska förminska, det är vackert med stora ögon! Om du lär dig hur du skuggar dom snyggt så kommer ögonen dra uppmärksamheten från andra delar t.ex. näsan :-) Kram!

   Reply

Leave a Reply