Meny
ISABELLE TIPSAR / TIPS & TRICKS

Mina små skönhetsknep!

IMG_3615 copyOftast så är det mascaraborsten man fastnar för när man hittar en ny mascarafavorit. Släng inte borsten när mascara är slut, utan gör ren den med diskmedel och vatten och sen kan du använda den i en annan mascara! Jag gillar borsten som Dior’s runway show mascara har men den är väldigt dyr, därför är jag lite snål ibland och köper en billigare mascara men återanvänder borsten :-) Du kan även spraya en ren mascaraborste med lite hårspray och “kamma” dina ögonbryn med om du inte har någon bryn-gel :-)

IMG_3623Vilken tjej har inte varit med om det här?! Läppstift gör gärna mindre vackra avtryck på glas. Mitt tips är att (lite diskret) slicka på glasets kant innan du börjar dricka. Läppstiftet kommer inte fästa på den fuktade glaset :-)

IMG_3627En mascaras hållbarhet är ca 3-6 månader från det att du har öppnat och använt den. Anledningen är för att det kommer ner bakterier från din hud och ögon som sedan börjar frodas i hylsan. Inte så mysigt! Men skulle det vara så att du till exempel inte har skruvat åt korken riktigt och mascaran har torkat lite utan att den är gammal så finns det ett knep. Häll ner lite linsvätska i hylsan och rör runt – sen är din mascara som ny igen! :-)

IMG_3618I mitt kök hittar man alltid en burk kokosolja. Kokosolja kan man använda för stekning och bakning men också i skönhetssyfte. Är du en torris funkar det finfint att smörja in med kokosolja så blir huden mjuk och len. Jag har även hört att ett torrt och sprött hår ska bli mjukt och glansigt av en omgång kokosolja, jag har dock inte testat det själv.. än ;-)

Vill ni ha fler tips likt dessa så kommentera gärna eller tryck på “like” hjärtat :-)

Kraam ♥

5 Comments

 • Ebba
  14 December, 2015 at 20:19

  Tips till alla flaskor & hylsor av olika slag (foundation/concealer/läppglans) är att koka vatten och sedan hälla upp i glas, sen ställer man i dessa flaskor osv i det och lägger ett lock på. Då rinner produkten ner längst ner i flaskan så att pumpen eller applikatorn kommer åt det :)

  Reply
  • isastar
   16 December, 2015 at 09:31

   Va smart! Tack för tips :-D

   Reply
 • Lotta
  16 December, 2015 at 06:40

  Jag gillar sådana här inlägg! Kokosolja använder jag mycket också.

  Reply
  • isastar
   16 December, 2015 at 09:29

   Va kul, verkar som inlägget uppskattades med tanke på likes! Så det kommer mer tips inom kort :-) Kram!

   Reply
 • Love
  27 May, 2016 at 20:30

  Jag provade några av tipsen du skrev och de funkar jätte bra jag har oxå ett tips så man får mata läppar: Man tar och lägger på läppstiftet /läppglans (ska vara lite torrt redan innan annars funkar det inte) och sätter toapapper/hushållspapper med ett lager på läpparna och sen tar man puder och duttar på pappret och tar sedan bort pappret och så har man matta läppar. Jag har provat det själv och det funkar verkligen bra <3 <3

  Reply

Leave a Reply