Meny
ISABELLE TIPSAR / TIPS & TRICKS

Bra att tänka på när du köper smink!

 

sminkjobb

Under mina år som MUA (makeupartist) så har jag jobbat en hel del i butik och jag älskar att hjälpa kunder hitta smink som passar just dem! Här listar jag några tips som jag tycker kan vara bra att tänka på när man ger sig ut i sminkdjungeln! :-)

  • Har du någon gång köpt en produkt men sedan upplevt hemma att den inte alls ser ut som i butiken? Ljuset är oftast varmare inne i en butik än ute i dagsljuset, därför kan färger lätt bli missvisande. Mitt tips är att ta med en fickspegel så att du kan gå ut utanför butiken och se hur färgen ser ut i dagsljuset innan du köper produkten.
 
  • Smink är en hygienprodukt och många bakterier sprids lätt bland testers. Fråga därför personalen i butiken om dom kan sprita/torka av läpp-produkter innan du provar dom för att undvika att bli smittad med t.ex munsår. Har du själv munsår så undvik helst att prova läpp-produkter för andras skull!
 
  • Om du är osäker på vilka färger som passar dig, våga fråga personalen! Dom är där för din skull och har oftast en utbildning inom makeup. :-)
 
  • Att hitta rätt färg på foundation upplevs som svårast av väldigt många. Börja med att ta reda på vilken underton du har, det hjälper dig en bra bit på vägen! En makeupartist kan hjälpa dig att se om du har t.ex. rosa eller oliv underton.
 
  • När du vet vilken underton du har så behöver du hitta en nyans som passar. Bäst är att prova din foundation på halsen. Ditt ansikte eller dina händer kan vara ljusare/mörkare eller flammiga/röda och därför lura dig.
 
  • Om du inte redan har bra penslar hemma så rekommenderar jag dig att köpa en pensel/borste anpassad till din nya produkt. Att använda 1 pensel för en hel makeup är jättesvårt, även för mig. Jag jämför det lite med att bygga ett hus med endast ett verktyg, det går inte så bra ;-)

 

  • Om du handlar smink på nätet, se till att butiken är en auktoriserad återförsäljare av märket du är intresserad av. De flesta svenska butiker har äkta produkter men handlar du från utlandet eller t.ex. Ebay så var vaksam. Tro det eller ej men det cirkulerar en HEL del kopior, även på redan billiga produkter/märken. Fejkprodukter kan i vissa fall innehålla konstiga ämnen som kan ge dig utslag och infektioner m.m. Är du osäker så googla, det finns många tips och guider på hur man skiljer de äkta från de falska! :-)

 

Lycka till!

ps. vinnaren av Smashboxpaletten publiceras lite senare i dagens Yves Rocher lucka! :-)

No Comments

    Leave a Reply