Meny
ÖVRIGT

Julbord på Stockholms gamla riksarkiv

IMG_4315julbord_gamla_riksarkivet1En rutschkana går från översta våningen och ned 7 våningar. Tanken var när man byggde huset på 1800-talet att man snabbt kunde få ut all litteratur om huset skulle börja brinna.

julbord_gamla_riksarkivet2Mina härliga vänner och kollegor,Jakob

julbord_gamla_riksarkivet3julbord_gamla_riksarkivet4julbord_gamla_riksarkivet5julbord_gamla_riksarkivet6julbord_gamla_riksarkivet7julbord_gamla_riksarkivet8julbord_gamla_riksarkivet9julbord_gamla_riksarkivet10

Här kommer ett inlägg som inte har så mycket med skönhet att göra. Jag hoppas ni står ut med att det kommer upp lite annat också nu under julen ;-)

Igår spenderade jag och mina kollegor eftermiddagen på Stockholms gamla riksarkiv för att äta julbord. Så himla mysiga lokaler och det var stjärnor, dekorationer och vackra granar i varje hörn. Vi fick först mingla lite och dricka glögg samt lyssna på husets historia. Jag kan redan en hel del om Riddarholmens och Stockholms historia eftersom jag extrajobbat som takvandrings-guide på Riddarholmen tidigare, men det var ändå kul att höra mer historia om just riksarkivet.

Sedan fick vi gå en trappa upp till vårt bord. Maten var jättegod och efterrätterna var helt fantastiska! Ett helt rum fyllt med godsaker och ostar, mums :-)

Nu ska jag iväg och fixa det sista inför imorgon. I min familj har vi en tradition – julklappsleken! Brukar ni också köra den? :-)

4 Comments

 • Jakob Andersson
  23 December, 2015 at 11:12

  Sååå himla härligt! :)

  Reply
  • isastar
   23 December, 2015 at 13:26

   Jaa, det var det verkligen :-)

   Reply
 • Sofia
  23 December, 2015 at 11:13

  Så himla fina bilder! Tack för igår så himla mysigt å bra :-) Puss å kram!

  Reply
  • isastar
   23 December, 2015 at 11:22

   Jaa, de va så mysigt! <3

   Reply

Leave a Reply