Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR / NYA PRODUKTER / PRODUKTRECENSIONER

Foundation-test: lyx eller budget?

dior-maxfactor-foundationDe senaste 2 veckorna så har jag testat två nya foundations i helt olika prisklasser. Båda är vattenbaserade och ska vara long-lasting dvs. sitta kvar länge.

I mitt jobb sitter jag mycket framför datorn och det händer ofta att jag vilar min haka mot handen när jag sitter vid bordet, det gör att mitt smink gnuggas bort en del från kinderna och området runt munnen under dagen. Därför har jag testat båda två under arbetsdagar men även under lediga dagar när jag inte rör mitt ansikte lika mycket men däremot har varit utomhus mer.

Diorskin Forever Foundation – Vanligtvis så köper jag sällan dyra foundations, just för att dom är.. dyra. Jag använder rätt så mycket foundation i vardagen och i mitt jobb som MUA så jag försöker hitta billigare alternativ. Den här foundationen är dock riktigt trevlig och det gör mig både glad och min plånbok lite less, för jag kommer vilja ha en till när denna flaska tar slut! Den lägger sig otroligt fint över huden och täcker väldigt bra. Den ger en halvmatt finish och lägger sig inte i linjer. Sitter otroligt bra under dagen trots mitt “gnuggande” :-D Kostar ca 515kr

Max Factor Lasting Performance – Med handen på hjärtat så handlar jag sällan från Max Factor, varför vet jag inte, det har bara blivit så. Därför var jag extra intresserad av att testa denna! Jag älskar hur den här foundationen lägger sig över huden och den ger ett otroligt fint och jämnt täckande resultat. Den mattar ner och känns väldigt bra när jag lämnar hemmet på morgonen. Den här foundationen hade kunnat vara SÅ bra om det inte vore för att den försvinner under dagen. Och då menar jag inte bara att jag gnuggar bort den utan när jag kommer hem på kvällen så har jag nästan ingen foundation alls kvar i varken pannan, över näsan eller runt kinderna. Kostar ca 79-149kr

swatch-foundationVinnaren blir Diorskin Forever Foundation denna gång, trots det höga priset! Om jag måste välja så betalar jag hellre lite mer pengar och får en foundation som sitter kvar under hela dagen. Jag vill se likadan ut på kvällen som på morgonen när jag la min makeup.

Har ni någon favorit-foundation? :-)

10 Comments

 • Thess
  28 January, 2016 at 09:50

  Åh jag har faktiskt precis köpt Diors Forever foundation efter många, många år utav Estée Lauders Double Wear som jag också älskar. Kände för något nytt och jag är verkligen supernöjd! Priset är ganska saftigt men med tanke på kvaliteten betalar jag helldre det än att behöva köpa ett nytt efter ett tag för att jag inte är nöjd. :)

  Reply
  • isastar
   28 January, 2016 at 10:33

   Jag älskar den också! Håller med dig, hellre lite mer pengar för kvalitet! :-)

   Reply
 • Discoduckan
  28 January, 2016 at 13:11

  Jag har exakt samma problem med min haka. Sitter mycket i telefonen och den har en tendens att gnugga bort min Foundation.
  Har inte provat någon dyr variant ännu, men är bra sugen på Diors.

  Reply
  • isastar
   28 January, 2016 at 13:37

   Förstår! Du kan ju gå till en butik och höra om du kan få ett litet prov? Dom brukar oftast ha små brukar som man kan få lite foundation i. Testa om den funkar för dig innan så slipper du lägga dyra pengar på något du riskerar att inte bli nöjd med. Allas hudtyper är ju olika men denna funkar verkligen toppenbra för mig! :-) Kram

   Reply
 • Lotta
  28 January, 2016 at 20:21

  Just nu använder jag Loreals True Match. Finns det nån annan budgetfoundation du gillar? Tyvärr har jag inte råd att köpa dyra!

  Reply
  • isastar
   29 January, 2016 at 09:22

   Alla mina favoriter är lite dyrare men jag ska fundera lite och kolla runt om jag kan hitta någon billigare som också är grym! :-)

   Reply
 • Susanna
  28 January, 2016 at 20:27

  Lancome Teint Idole Ultra 24H Long Wear. Också ganska dyr men väldigt dryg och täcker bra. Tycker att det lönar sig att lägga ut lite mer på en bra foundation.

  Reply
  • isastar
   29 January, 2016 at 09:21

   Åh, den har jag aldrig testat! Håller med dig :-)

   Reply
 • Lovisa
  10 February, 2016 at 22:29

  Har haft Dior’s foundation i flera år men förra gången jag skulle köpa foundation lurade expediten på mig en foundation från Chanel och jag blev HELT såld på den! Underbar att jobba med och sitter hela dagen. Har du provat Chanel’s foundation?

  Reply
  • isastar
   10 February, 2016 at 22:36

   Åh, ja! En av mina favoriter är Chanel Vitalumiere.. köpte den jämt förr! Men jag är lite för snål idag, haha :-)

   Reply

Leave a Reply