Meny
FÖRE & EFTER / GUIDER & TUTORIALS / ISABELLE TIPSAR

Ögonbryns-tutorial

före_efter_ögonbryn_steg_för_stegÅh, vet ni? Igår när jag kom hem efter ett härligt träningspass så tog jag en dusch och sen blev jag såå frusen. La mig i soffan under en stor filt, hade både pyjamas OCH morgonrock men ändå låg jag och frös och hade ont i kroppen. Mår mycket bättre idag så det var nog bara något tillfälligt men eftersom jag gick och la mig tidigt så hann jag inte fotografera och förbereda dagens inlägg, såå vi kör på en favorit i repris idag – Hur jag fyller mina ögonbryn!

Tidigare använde jag brynskugga men har nu gått över helt till att använda brow pomade, alltså en färgad bryncreme. Jag gillar att fylla i min bryn ganska markerade och skarpa. Jag har rätt så lite strån i ytterkanten och därför väljer jag brow pomade då det är lättare att ”måla” med. Vissa gillar en mer neutral look och då kan jag rekommendera brynskugga som inte blir lika markant och målat. Har man ingen brow pomade så kan man blöta penseln och använda sin brynskugga för att uppnå liknande effekt :-)

NYX_tame_and_frame2

I denna tutorial har jag använt mig av NYX Tame & Frame Tinted Brow Pomade i färgen 03 Brunette. Jag gillar också att använda Anastasia Beverly Hills Brow Pomade och då blandar jag färgerna Blonde och Dark Brown. Till det använder jag en snedskuren pensel som är ganska hård. Penseln ovan kommer från det engelska märket makeupaddictioncosmetics.

eyebrow_tutorial2

1. Min utgångspunkt är ganska glest bryn och jag har nästan inga strån i ytterkanten.

/ I have very thin brows and not so many straws in the outer edge.

2. Jag börjar med att måla undersidan, med start från näsan och sedan ut dit jag vill ha högsta punkten på brynet.

/ I start to draw the bottom of the brow, from the nose to the highest point. 

3. Därefter målar jag själva vingen av brynet. Här är brow pomade jättebra om man inte har så många egna strån eftersom det fäster på huden.

/ Then I draw the wing of the brow.

4. Fram i brynet vill jag inte ha det lika skarpt. Här vrider jag penseln och jobbar lodrätt istället.

/ I don’t want it to be so sharp next to the nose. Here I rotate the brush vertical.

5. När jag känner mig nöjd med formen förstärker jag den ytterligare genom att lägga lite concealer längs med brynets underkant. Den agerar även som en highlighter.

/ When I’m satisfied with the shape I add a concealer to make it more even.

6. Det svåra är att få brynen jämna och symmetriska med varandra, men det är bara att öva, öva och öva :-)

/ The hardest part is to draw the brows symmetrical. Practice, practice and practice :-D

8 Comments

Leave a Reply