Meny
FRÅGOR & SVAR / ISABELLE TIPSAR / ÖGON / TIPS & TRICKS

Mina favoritpenslar och vad jag använder dom till

penslarJag fick en fråga vad jag menade med “använd en liten pensel” i min senaste tutorial, så jag tänkte visa ett par av mina favoritpenslar för ögonsmink och förklara hur jag använder dom. Jag orkade inte tvätta dom innan så dom är lite skitiga men det är ju också ett bevis på att jag använder dom ;-)

Mina favoritpenslar kommer från märket Zoeva vilket säkert syns nedan, det är dom som är roséfärgade i metallen.penslar1Till vänster: Dom här penslarna använder jag när jag vill sudda ut en skugga, t.ex. i globlinjen. Ibland tar jag lite färg på penseln men ibland använder jag den ren för att skugga ut den färgen som jag redan har applicerat på ögonlocket. De tre roséfärgade är från Zoeva, den med träskaft från Makeup Addiction Cosmetics och den mindre från FACE Stockholm.

Till höger: Mina “små” penslar som jag oftast använder under ögat i nedre franslinjen. Här är favoriten den i mitten från Zoeva. Den till vänster kommer från .färg collection och den helsvarta till höger är från Makeupstore.penslar2Till vänster: Snedskurna penslar i syntet. Dom går att använda till både eyeliners, fransmarkeringar osv. men dom här tre använder jag huvudsakligen till att fylla mina ögonbryn med. Den till vänster kommer från CALA, den i mitten från Anastasia Beverly Hills och den till höger är från Zoeva.

Till höger: Eyeliner penslar som gärna spretar lite när dom är torra. Jag använder ofta Makeupstores cake eyeliner och den blandas med vatten, då brukar penseln bli bättre. Favoriterna är dom två i mitten och dom har hängt med ända sedan min makeupartist-utbildning. Jag tror att jag köpte dom hos Smink och Perukmakarn’. Där kan man hitta en hel del penslar som är mycket billigare än i sminkbutiker! Den guldiga kommer från Tarte cosmetics och den svarta kommer från Makeupstore.penslar4Till vänster: Dom här penslarna är lite plattare så dom använder jag oftast till att applicera skugga direkt på ögonlocket. Jag packar oftast penseln med massor av skugga och slår av den innan jag applicerar, det gör att det inte faller ner så mycket under ögat. Den ljusblå penseln kommer från Jack’s Beautyline och har ett handmålat skaft, så fin!

Till höger: Mina superfluffiga penslar som jag använder både för att sudda skuggor i globlinjen, men även sveper över brynbenet med t.ex. en highlighter. Desto fluffigare och lättare rörelser, desto finare blir skuggningen tycker jag :-) De guldiga kommer från Makeup Addiction Cosmetics och den i mitten kommer från CALA.

♥ ♥ ♥

Hoppas det var till någon hjälp! Kommentera gärna om ni vill att jag visar penslar/borstar för ansiktet också :-)

2 Comments

 • Erica
  3 February, 2016 at 09:23

  Jag skulle gärna vilja se vilka penslar du använder för rouge och skulptering! :)

  Reply
  • isastar
   3 February, 2016 at 13:38

   Absolut, ska fixa det! :-)

   Reply

Leave a Reply