Meny
FRÅGOR & SVAR / HÅRVÅRD & STYLING / ISABELLE TIPSAR / TIPS & TRICKS

Varför tar balsamet slut före schampot?

schampoo-conditioner-marianilaVarför tar balsamet ofta slut före schampot och varför kommer balsamet ofta i en mindre flaska?

Hos många märken ser man att balsamflaskan är mindre än shampoflaskan och det beror på att man ska shamponera två gånger för bäst effekt. Första gången för att få bort stylingprodukter, olja och smuts och andra gången för att rengöra håret på djupet. Ibland kan man till och med behöva shamponera en tredje gång för att få håret riktigt rent.

Eftersom schampo öppnar fjällskiktet i hårstråna så är det viktigt att avsluta med balsam som hjälper till att stänga dom igen. Att skölja håret med kallt vatten hjälper också till att stänga fjällskiktet och gör att håret blir starkt och blankt!

4 Comments

 • Discoduckan
  18 February, 2016 at 13:16

  Precis som du skriver så schamponerar jag två gånger vilket gör att mitt balsam alltid räcker längre. Förstår inte hur de gör som får det tvärtom? :-/

  Reply
  • isastar
   18 February, 2016 at 13:48

   Haha, jag lyckas alltid tömma balsamflaskan före schampooflaskan men det är för att jag är lat och oftast bara schamponerar en gång, så jag får skylla mig själv ;-P

   Reply
 • Ulrika
  5 March, 2016 at 12:03

  Jag använder inte schampo alls utan bara balsam så det är inget problem för mig!

  Reply
 • Emma
  7 March, 2016 at 10:43

  Eh, mitt schampo tar slut före balsam även om det senare är i en mindre förpackning. Har väldigt svårt att relatera till denna rubriken. Under mina 42 år har det aldrig hänt att balsam skulle vara en bristvara.

  Reply

Leave a Reply