Meny
ISABELLE TIPSAR / NAGLAR / TIPS & TRICKS

10 nagellacks-tips!

7daystegförsteg6

1. Måla inte för tjockt – Måla hellre flera tunna lager än få tjocka, det gör inget att lacket inte blir heltäckande direkt. Lacket kommer sitta mycket bättre om du jobbar med tunna lager.

2. Vänta tills det torkat – Låt lacket bli yttorrt innan du går på med nästa lager. Om du inte har något tålamod kan du använda t.ex. Seche Vite som gör att lacket torkar snabbare.

3. Släng gamla nagellack – Nagellack som har torkat och blivit sega gör jobbet betydligt svårare. Mitt råd är att slänga dessa, det är inte värt det. Men vill du inte riktigt ge upp hoppet så kan du droppa ner lite nagellacksborttagning och skaka flaskan för att få det mer flytande.

4. Skaka inte flaskan innan lackning – Rulla istället flaskan mellan händerna för att värma upp det. Skakar du är risken att det bildas luftbubblor i lacket.

5. Fräscha upp topplacket – Topplacket hjälper till att skydda färgen under. Om du slår i något med nageln tar topplacket i först, därför kan det vara bra att fräscha upp topplacket var eller varannan dag för att skygga färgen från att flagna och ge naglarna mer glans.

6. Måla i 3 drag – Börja med att dra penseln i mitten av naglen, sedan målar du höger och vänster sida. Måla några millimeter från nagelbandet, lacket ska ej gå hela vägen ut till nagelbandet!

7. Skydda naglarna – Använd handskar när du diskar eller gör andra saker som utsätter lacket för påfrestningar. Att använda nagelsolja och handkräm skyddar också händer och naglar.

8. Glitterlack kan vara riktigt besvärligt – Glitterlack är så fina men ack så besvärliga att få av. Ett tips är att använda en peel off base under som gör att du kan dra av lacket, och allt glitter i ett.

9. Bråttom ut? –  Stoppa naglarna under kallt vatten, det gör att lacket torkar snabbare.

10. Aceton eller nagellacksremover – En riktig nagellacksremover utan aceton är allra bäst då aceton torkar ut nageln. Applicera på en bomullspad och låt den ligga på nageln en stund så lacket löses upp. Stryck sedan paden åt samma håll som nageln växer.

1 Comment

Leave a Reply