Min vardagssminkning!

the-power-of-makeup
Gooood morgon! Är ni utvilade efter påskhelgen? Det är jag! 🙂 Därför tänkte jag att vi startar denna vecka med en pictorial på min vardagsrutin när det kommer till smink. Jag gillar att gå osminkad hemma men går aldrig osminkad till jobbet. För mig tar det ca 15 min att bli klar med sminket på morgonen och då gör jag alla steg nedan. Hur lång tid brukar ni ta på er?

vardag1
Vi hoppar över allt som heter rengöring och återfuktning och går direkt på sminket i denna tutorial.

Jag applicerar min foundation med en beautyblender/svamp. Jag tycker att den ger finast resultat och är lätt att jobba med. Jag blöter hela svampen under rinnande vatten och kramar ur den innan jag börjar. Jag börjar med att applicera foundation på kinderna och jobbar duttande från mitten av ansiktet och sedan utåt. Kring hårfästet och halsen så använder jag mindre färg och låter det tonas ut med min naturliga hudton. Jag applicerar foundation och/eller concealer runt hela ögonen ända in till franskanten.

vardag2
Sedan använder jag ett löst puder, just nu använder jag ett ljusreflekterande från NARS. Jag ”duttar” fast pudret med en stor fluffig borste, sedan borstar jag ut pudret med start i mitten av ansiktet och utåt mot hårfästet och halsen. 
vardag3
Sen är det dags för contouring/shading som jag lägger i kindskuggan samt längs näsans sidor för att den ska upplevas smalare. Som ni vet avskyr jag min näsa, därför är det skönt att man kan ”ändra” den lite med skuggor 🙂 Tips: Om färgen blir för skarp eller hamnar fel så funkar beautyblendern perfekt som sudd! 🙂
vardag4
Sedan applicerar jag rouge och highligther. Här har jag skrivit ett inlägg om hur du lägger contour, rouge och highlight.
vardag5
Eftersom jag har täckt allt kring ögonen med foundation/concealer så kan det se rätt ”platt” ut, därför lägger jag nya skuggor där jag vill ha dom. Till vardags brukar jag bara använda mig av en matt ljusbrun skugga som jag lägger i globlinjen med en fluffig borste. Desto ljusare skugga desto lättare är det att få snyggt. Det är väldigt lätt att sudda in en sån här färg, se bara till att det inte blir några skarpa kanter. I nnan det här steget så fyllde jag i mina ögonbryn lite snabbt. Jag har gjort ett inlägg om hur jag fyller mina bryn här.
vardag6
Till vardags så har jag sällan eyeliner eller kajal, men jag vill ändå markera ögonen lite. Därför tar jag en svart kajalpenna och målar mellan mina egna fransar. Det gör att fransarna ser tätare ut och du får en piggare blick. Sedan tar jag en mindre pensel och suddar in lite matt brun ögonskugga även i nedre fransraden, det gör att ögat ser större ut.
vardag7
Jag böjer alltid mina fransar. Viktigt är att böja dem INNAN du applicerar mascara, annars kan fransarna gå av. Sedan applicerar jag mascara och läppglans/läppstift och jag är redo för dagen! 🙂
vardagssminkning
Dela gärna med er av era vardagsrutiner eller tips i kommentarerna!

Ha en fin dag allihopa ♥

 1. Jag använder mycket fuktkräm (Ole Henriksen) så att min foundation (Lancome Idole Ultra) inte ska fastna i porer eller veck. Jag är 47 år och huden börjar visa spår. Alltid mascara och ofta svart eyeliner och så lite läppglans. Har aldrig testat contouring, det känns för komplicerat. Skulle aldrig gå till jobbet utan smink. Glad att det finns!

  1. Tack för att du delar med dig. Jag är också glad att smink finns, så kul att kunna exprimentera! hehe 😀

 2. Britta skriver:

  Såå snyggt!!
  Märke på mascaran och ögonskuggan?

  1. Tusen tack! 🙂 Mascaran är Elizabeth Arden, jag bloggade om den för inte så länge sedan. Ögonskuggan är en matt ljusbrun från Lorac PRO palette 🙂

 3. Nina skriver:

  Snyggt!
  Vad heter läppstiftet – vilket märke?

  1. Tack! Det är färgen Hone från svenska Emite Makeup 🙂

 4. Annika skriver:

  Vattenfast blir mitt nästa köp!!

 5. Supersnyggt!
  Jag står typ en halvtimme varje morgon med mitt smink och min kaffekopp. Det är mitt lugn innan dagen börjar 🙂 Jag kör med allt typ eller i alla fall tre skuggor, eyeliner, mascara, lite contouring osv.

  1. Tack så mycket! 🙂 Jag gillar också lugnet framför spegeln, har alltid nyhetsmorgon på i bakgrunden 😀 kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..