Meny
FRÅGOR & SVAR / ISABELLE TIPSAR / ÖGON / TIPS & TRICKS

Hur böjer man ögonfransarna?

IMG_8900 IMG_8904lash-curlerMånga jag träffar tycker att det är/ser läskigt ut att böja ögonfransarna med en fransböjare. Många är också rädda att göra fel och dra loss fransar. Jag använder fransböjare varje dag och därför tänkte jag dela med mig av mina bästa tips! :-)

 1. Se till att ha en BRA fransböjare och att gummidelen är hel och ren när du börjar. Jag gillar Teezermans och Emite Makeups svarta med röd gummi.
 2. Byt ut gummidelen så snart den är sliten. Du kan köpa nya på t.ex. Kicks och Åhléns. Dom förvaras ofta bakom disken så du kan behöva fråga personal om hjälp.
 3. Böj aldrig fransarna efter att du har applicerat mascara, då går dina fransar lättare av!
 4. Titta nedåt och sätt fransböjaren så nära fransrötterna som möjligt, tryck lätt. Flytta sedan fransböjaren ut en bit och böj igen, gör så 3-4 ggr så får du en snygg form på fransarna. Om du endast böjer fransarna inne vid rötterna så kommer fransarna få en kantig, spikrak L-form. Inte så snyggt!
 5. Har dina fransar svårt att forma sig? Du kan värma fransböjaren lite under varmt vatten eller hårfönen innan du börjar. Precis som med en locktång så hjälper värmen till att forma. Akta bara så du inte bränner dig!
 6. För att behålla den böjda formen allra bäst så använd en vattenfast mascara.
 7. Att böja fransarna hjälper till att öppna upp blicken, även om man väljer att inte använda mascara. I jobbet som makeupartist så händer det att man även böjer killars fransar – och det blir stor skillnad! Vågar er kille/bror/kompis prova? ;-)

 

2 Comments

 • La Linda
  6 April, 2016 at 17:13

  Bra tips! Jag brukar värma fransböjaren lite i handen eller i BH:n (japp!) innan jag böjer, funkar också!

  Reply
  • isastar
   6 April, 2016 at 18:27

   Haha ja de har jag faktiskt hört talas om att vissa gör, smart! ;-) Ja är dock så frusen av mig jämt så ja vet inte om ja vill lägga en kall fransböjare där haha :-D

   Reply

Leave a Reply