Meny
FÖRE & EFTER / HÅRVÅRD & STYLING / ISABELLE GILLAR

Färga håret hemma!

IMG_9918Okej, alla frisörer – klicka er bort eller scrolla snabbt.. det kan hända att ni inte vill se detta, haha! I helgen hjälpte jag min vän Therese att färga håret hemma. Jag har under hela min uppväxt experimenterat med hårfärger hemma och det har ibland slutat i katastrof men mestadels blivit helt okej ;-)

Vi använde de här två färgerna ovan. Jag glömde ta en förebild men Therese hade en lång utväxt (cendré/råttfärgad/mörk blond.. kär hårfärg har många namn) samt gamla ganska så varma slingor i topparna som drog lite åt guld-koppar. Vi ville ge håret en ton som är lik hennes naturliga fast med lite skiftningar.

OBS: Jag har verkligen ingen utbildning i hårfärgning what so ever så jag gör säkert helt fel i frisör-ögon ;-) men jag tycker att det är himla kul!IMG_9883Här kan ni se Thereses färg från start. Jag drog ut tunna slingor över hela huvudet till att börja med.IMG_9900Sedan blekte vi upp alla slingor. Jag la först färgen ute i topparna som fick jobba bort det varma, sedan la jag blekning på hennes utväxt en kortare tid (det bleks snabbare).IMG_9907IMG_9910Så här blev resultatet efter slingorna, helt okej tycker jag :-) men för ljust tyckte Therese och det var dags att slänga i den ljusbruna färgen ovanpå!IMG_9911Jag la först färg i hela hårbotten och sedan la jag i längderna.IMG_9920….ooooch här har vi resultatet! Jag tycker i alla fall att det blev väldigt fint och Therese blev nöjd :-) Vad tycker ni?

Brukar ni färga håret hemma eller lämnar ni det i frisörens händer? :-)

513 Comments

Leave a Reply