Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / FÖRE & EFTER / NYA PRODUKTER

Vita(re) tänder utan blekning?

IMG_5124Vitare tänder utan blekning, går det?

Det hävdar skaparna bakom denna serie! BlanX White Shock innehåller arktisk lav som enligt italienska forskare ska ge vitare tänder. Det var under en expedition på Grönland som man såg att lokalbefolkningen hade väldigt vita och friska tänder. Deras enda dagliga rutin för munhygien var att gnida in tänderna med en lav. Arktisk lav hindrar bakterier från att sätta sig på tänderna och förhindrar därmed sådant som leder till missfärgningar. Det hindrar också bildandet av plack så tänderna ska på så sätt få tillbaka sin naturliga vita färg.

blanx-hemmablekningDen andra speciella ingrediensen i dessa produkter är ett patenterat ämne som heter Actilux, som  aktiveras av ljus.  Ju mer man ler och låter tänderna få ljus på sig, desto snabbare ska det alltså gå!

IMG_5145Jag fick ett kit hemskickat med pressprover för ett par veckor sedan och där ingick det en tandkräm med LED-lampa samt en separat LED-lampa med tillhörande gel som snabbar på processen. Eftersom jag ville sätta produkten på prov, och eftersom min kära mamma letat ett bra alternativ till tandblekning som inte sliter på emaljen så fick hon vara försöksperson ;-)

tandblekning copyVad tycker ni? Kan ni se någon skillnad?

Jag kan se en liiiiten nyansskillnad men man vill väl se resultat ganska snabbt, eller är det bara jag? :-P ..dessutom blev bild nr 2 något kallare i tonen vilket kan lura ögat. Jag är inte superimponerad än så länge iaf. Det ska dock tilläggas att hon endast har använt produkterna under 1 veckas tid än så länge och det rekommenderas att man använder dom i 2 veckor.

För er som är sugna att testa så kostar produkterna mellan 69-299kr :-)

456 Comments

Leave a Reply