Meny
FRÅGOR & SVAR / ISABELLE TIPSAR / TIPS & TRICKS

Hur jag redigerar mina bilder

I många år har jag endast använt mig av Photoshop för att redigera bilder. Jag kan nästan inte minnas hur gammal jag var första gången jag använde photoshop men jag skulle gissa på 12-13 år.  Sedan dess har jag varit fast ;-) Jag älskar PS och alla tusentals saker man kan göra i det programmet. Jag har lärt mig allting själv genom att sitta och klicka runt, kolla tutorials osv.

För ett tag sedan skaffade jag även Lightroom och  där lär mig mer och mer för varje dag som går.  Lightroom är ett “lättare” program där du kan ändra färger osv. medan photoshop egentligen är mer för att retuschera och ändra i bilden. Svårt att förklara men jag har gjort ett exempel nedan.redigeringIgår visade jag er en parfym från Emma S. Jag tog bilden sent på kvällen vilket resulterade i en rätt så mörk bild. I vanliga fall skulle jag ha dragit fram mina studiolampor men jag orkade inte utan valde att ljusa upp bilden i datorn. Först gjorde jag ett försök i Photoshop men jag blev inte nöjd, skuggorna blev skarpa och jag fick inte till ljuset så bra utan att bilden kändes brusig. Så jag testade att ljusa upp den i Lightroom istället vilket gick mycket bättre. Ser ni skillnaden? :-)lightroom före och efter

No Comments

    Leave a Reply