Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / FRÅGOR & SVAR

Foundation, BB, CC eller DD-cream?

Inlägget innehåller annonslänkar

Vad är egentligen skillnaden mellan foundation, BB-cream och CC-cream? Eller för att dra det ännu längre, vad är en DD-cream?!

Häng med så går vi igenom det! :-)

foundation

Milani / Urban Decay / Maybelline / NYX / Artdeco

En foundation kan vara lätt till medium-täckande och ger din hud en jämn täckande ton. Det finns vatten eller oljebaserade beroende på om du har en fet, torr eller normal hy. Är du ute efter ett täckande resultat så rekommenderar jag en flytande foundation. Här ovanför ser du mina favoriter just nu.

bb-cream

NYX / Garnier / L’Oréal / Maybelline / MAC

BB-Cream står för Beauty Balm eller Blemish Balm och är en tonad dagkräm. Den ger alltså inte så mycket täckning utan den är vårdande och tillför fukt mer än färg. Den jämnar ut hudentonen något men kan inte jämföras med en foundation. BB-cream passar dig som vill ha ett så naturligt resultat som möjligt.

CC-cream

Clinique / Akademikliniken / NYX / L’Oréal / ACO

CC-Cream står för Color Correcting och är en medeltäckande men lätt kräm som hjälper till att neutralisera och vårda huden mer än en vanlig foundation. Många CC krämer har gröna pigment som neutraliserar rödhet. En CC-cream har även SPF som hjälper till att skydd mot solen och ålderstecken.

DD-cream

Deborah / Decléor / Ofra / Julep / Marbert

Och vad är då en DD-cream? Det är inte riktigt lika många företag som hoppat på bokstavs-kombinations-trenden så långt. DD-cream står för Daily Defence och har en lätt formula som inte ger någon täckning men en svagt utjämnande ton. DD-creams innehåller SPF men hjälper även att skydda mot luftföroreningar så den är väldigt bra för en hud som utsätts av yttre påfrestningar så som i storstäder.

 

No Comments

    Leave a Reply