Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / ISABELLE TIPSAR

Puderguiden!

vardag2Jag upplever att många är rädda för att använda puder, just för att dom inte vill ha ett “kakigt” och torrt resultat. Att använda puder är bra på många sätt och använder du det rätt kommer resultatet inte att bli kakigt. För det första så hjälper pudret till att matta ner samtidigt som det fixerar och får din bas att hålla bättre, framför allt om du använder foundation. Dessutom (tro det eller ej) så får du ett “lenare” resultat där porer och fina linjer faktiskt syns mindre.

Ska jag använda löspuder eller kompaktpuder?

Det är självklart en smaksak! Jag skulle dock rekommendera dig att använda ett löst puder som du sminkar dig mycket och använder foundation. Jag applicerar löspuder med en stor puderborste för att få ett lätt och naturlig resultat. Borsten sveper jag från mitten av ansiktet och utåt sidorna för att pudret inte ska lägga sig på alla små strån i ansiktet (dom framhävs mer då). Om du använder mycket och täckande smink så kan du också applicera puder med en puderpuff eller svamp, som ger ett mer täckande resultat.

Om du bara vill jämna ut din hudton lite lätt och få ett naturligt resultat skulle jag rekommendera dig att välja kompaktpuder. Om du vill ha ett puder för att bättra på och matta ner under dagen skulle jag också rekommendera dig att ha ett kompaktpuder som du kan ha med i väskan.

Här är mina favoritlöspuder ♥basta-lospuderNYX HD Studio Finishing Powder 109kr / Makiash Perfect Finish Loose Powder 279kr / NARS Light Reflecting Loose Setting Powder 400kr

Jag känner mig så torr när jag använder puder! Hur undviker jag det?

Om du är väldigt torr så skulle jag rekommendera dig att först smörja in ansiktet med en återfuktande kräm innan du applicerar foundation eller puder. Efter pudret så spreja lite face mist/setting spray över hela ansiktet. Det gör att det känns mindre pudrigt samtidigt som det hjälper till att återfukta och hålla sminket på plats. Börjar ansiktet kännas torrt under dagen kan du spreja på mer.

setting-sprayNYX Makeup Setting Spray 125kr  / PIXI Make-up fixing mist 249kr / Glominerals Glomist Hydration Mist for Face 279kr

Vilken färg ska pudret ha?

Om du använder foundation eller någon annan färgad bas (Här hittar du mitt inlägg om foundation, BB, CC och DD-krämer) under så skulle jag rekommendera dig att ha ett transparent puder som inte ger någon färg alls. Om du inte vill ha någon bas utan endast ett puder för att matta ner och jämna ut hudtonen skulle jag leta efter ett puder som är så likt din egen hudton som möjligt.kompaktpuderMakiash Compact Powder 179kr / Milani Prep + Set + Go Transparent Powder 165kr / IsaDora Velvet Touch Compact Powder 149kr

Om jag använder mineralfoundation, behöver jag puder då?

Idag finns det mineralfoundation både som flytande och i puderform. Om du använder den sistnämnda så behöver du inte använda puder, men använder du en flytande mineralfoundation så skulle jag rekommendera dig att använda puder.

Jag har en fet hy och blir ofta glansig under dagen, vad ska jag använda för puder?

Jag skulle rekommenderar dig att använda ett löst puder men tillsammans med en puderpuff eller svamp och “trycka” dit pudret på de områden du blir glansig, t.ex. i T-zonen.

Inlägget innehåller köplänkar.

Spara

533 Comments

Leave a Reply