Meny
ISABELLE TIPSAR / ÖGON / TIPS & TRICKS

Därför lägger sig ögonskuggan i linjer – och så undviker du det!

435ad905fb4368da76e2025c31cdd689

Att ögonskuggan lägger sig i vecken på ögat kan vara snyggt, om det är menat, i rätt typ av sminkning med andra ord. Det är en look man då och då ser på catwalken eller plåtningar.. men oftast inget man vill ha i sin vardags- eller festsminkning.

Varför lägger sig ögonskuggan i vecken?

Vår hud är naturligt lite fet och oljan på ögonlocket gör att skuggan samlar sig i linjerna när du blinkar under dagen. Samma sak kan hända med t.ex. foundation eller concealer, det lägger sig i linjer över ögonlocket.

Hur gör jag för att undvika detta?

Du måste ha ett bättre underlag. Om du använder ögonskugga skulle jag direkt rekommendera dig en ögonskuggsprimer. En primer fungerar lite som ett klister och håller skuggan på plats, så att den inte glider runt. Dessutom gör den att din ögonskugga blir mer intensiv. Dutta på ett tunt lager över hela ögonlocket med hjälp av ditt finger eller en syntetborste. Applicera sedan ögonskuggan som vanligt.

primer-eyeshadowÖgonskuggsprimers i olika prisklasser som jag kan rekommendera.

Milani ca 110kr

Too Faced ca 170kr / Urban Decay ca 120kr

Jag använder primer men det lägger sig i linjer ändå!

Skulle det ändå lägga sig i linjer trots att du använder en primer så skulle jag rekommendera dig att först pudra ögonlocket, sen primer, sen skugga. Det kan också bero på att du har ett för tjockt lager av primern. Det ska vara ett tunt och bara lite lätt “klistrigt” :-)

19092016-img_0053

Om du inte använder ögonskugga utan har problemet att din foundation eller primer lägger sig i linjerna så måste du pudra ögonlocken efter att du har applicerat din bas. Se till att ta bort de linjer som bildats innan du lägger pudret, annars fixerar du linjerna. Jag brukar använda ett finger eller en sminksvamp.

Lycka till och ha en fortsatt fin fredag! ♥

Inlägget innehåller köplänk.

Spara

No Comments

    Leave a Reply