Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / FRÅGOR & SVAR / ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR

Vad är micellärvatten?

Micellar water, eller micellärvatten på svenska, pratades det otroligt mycket om nu när vi var i London. Det är inget nytt på marknaden utan har funnits länge men det verkar som att trenden pekar uppåt och att det är det “nya” inom hudvård och rengöring. Jag skriver sällan om hudvård och väldigt sällan om rengöring, men det här gjorde mig så intresserad.micellarvatten

Vad är då micellärvatten?

Det är ett milt vatten som innehåller molekyler som effektivt tar bort smuts och makeup. Dessutom så återfuktar det och ger huden en fräsch känsla. Du kan använda micellärvatten för att ta bort både ditt ögonsmink och din foundation. Ett hett tips är att även använta micellärvatten på morgonen för att ta bort talg och smuts som samlats under natten, då får du en fräsch grund till ditt smink.

Hur använder man det?

Du häller lite micellärvatten på en bomulls-pad och tvättar sedan hela ansiktet med små och lätta cirkelrörelser. All smink och smuts försvinner förvånansvärt lätt!

Tips! Om man är på språng så finns det även cleansing wipes med micellärvatten. Perfekta att ha med till exempelvis gymmet, lätt att fräscha upp efter ett träningspass. Eller varför inte på flyget, återfuktar och ger dig en fräsch känsla efter resandet! :-)10209728

2 Comments

 • Carina
  17 November, 2016 at 09:49

  “Allt om micellärvatten”? Ni glömde berätta att det är extremt enkelt och billigt att tillverka och att priserna är vansinnigt höga.

  Reply
  • isastar
   17 November, 2016 at 09:57

   Jag har sett lite olika “recept” på eget men jag är lite lat och tycker det verkar krånglig, 70kr för en flaska är ok pris för mig. Brukar du göra ditt eget? Du får jättegärna dela med dig hur du gör :-)

   Reply

Leave a Reply