Meny
FRÅGOR & SVAR / ÖVRIGT

Vet du vad namnen betyder?

OPI, MAC, GHD, NYX, REN… Vet du egentligen vad skönhetsmärkenas namn betyder och kommer ifrån?

nyx-betyderNYX Cosmetics uttalas “nix” och namnet kommer från den grekiska gudinnan “Niks” som var nattens gudinna. Efter att ha jobbat med NYX i flera år så har jag hört många uttal. Inga fler “en way ex” nu, okej? haha! :-P
sephora-logoSEPHORA – uttalas “sefåra”. Har du, precis som jag, undrat hur fasiken man kom på det namnet? Sephora är egentligen en kombination av två namn. “Zipporah” som var Moses fru från andra moseboken och känd för sin skönhet och “Sephosis” den grekiska termen för skönhet.

ciateCiaté – Trodde du precis som jag, att Ciaté bara var ett namn? Fel! Bokstäverna står för Colour, Innovation, Aspiration, Trend och Extraordinary.

opilogoOPI – Ett annat populärt nagellacksmärke som egentligen började sin verksamhet med att tillverka verktyg för tandläkare. Bokstäverna OPI står för Odontorium Products Inc.

maclogoM⋅A⋅C – står inte helt oväntat för Makeup Art Cosmetics. Så det heter alltså inte MAC Cosmetics utan endast MAC :-)

ghd-betyderGHD – Ni var faktiskt många som visste vad GHD står för när jag tävlade ut en plattång i min julkalender :-) Men för er som inte vet, så är det så simpelt som Good Hair Day :-)

ren-betyderREN – som är ett brittiskt märke men namnet är faktiskt svenskt. Grundarna valde det svenska ordet “REN” eftersom det är precis vad produkterna är – rena, fria från dåliga ingredienser :-)

485 Comments

Leave a Reply