Meny
ISABELLE TIPSAR / TIPS & TRICKS

Skönhetstrender 2017

Det är många olika looker som synts på catwalken för 2017. Vissa är mer extrema än andra och passar kanske inte att bäras i vardagen MEN man kan ta trenden och skapa sin egen version. Efter ett event tillsammans med KICKS igår blev jag inspirerad till att kika mer på vilka trender som kommer till hösten. Låt oss ta en titt på några av dom som, i alla fall jag, gärna hakar på :-)

skönhetstrender 2017

Natural/Nude

Den “osminkade” looken fortsätter vara lika het även i höst. Naturliga toner och lyster som framhäver dina egna drag och färger.

Så skapar du looken:
Skippa täckande foundation och satsa på en återfuktande bas. Vill du ha något som jämnar ut din hudton välj hellre en BB-, CC- eller DD-cream. Svep sedan ett transparent, lystergivande puder över för att fixera. Välj en rouge i en rosa, frisk ton och applicera den högt på kindbenet. Borsta igenom och fixera ögonbrynen med en bryngel. Välj en naturlig läppfärg och dutta det över läpparna med hjälp av ett finger, alternativt skippa färg och kör på transparent lip balm. Avsluta looken med en återfuktande setting spray.sminktrender 2017 makeup trend aw17

Grafiska linjer och futuristisk eyeliner

Knalliga färger och skarpa linjer. Inget för den som inte vågar sticka ut.

Så skapar du looken:
Använd en eyeliner eller ögonskugga i en knallig färg, gärna orange eller blå. För att skapa skarpa linjer kan du använda tejp som hjälp. Fäst tejpen där du vill ha den raka linjen, applicera ögonskugga eller eyeliner och dra sedan bort tejpen.snogged of lips skönhetstrend aw17

Messy Kissing Lip

Den världskända makeup artisten Val Garland och hennes team skapade den utsmetade läppen för höstens visningar.

Så skapar du looken:
Om du inte känner för att dra på ett rött läppstift och hångla upp någon kan du enkelt återskapa looken genom att istället applicera läppstiftet med  penslar. Börja med en vanlig läppensel och måla hela läppen så att färgen blir täckande. Ta därefter en fluffigare pensel (t.ex. ögonskuggspensel) och dutta/tona ut läppstift runt läpplinjen så att färgen får en fin övergång mot din hud. Tada! :-)The-Style-Trust_Feather-Touch-Eyebrows_Cara

Feather Brows

..och såklart kommer bryn fortsätta vara en stor trend även i höst. Just nu snackas det väldigt mycket om “feather brows” dvs. “fjäderbryn” som är buskiga och busiga.

Så återskapar du looken:
Har du fylliga bryn? Grattis till dig! Använd en bryn-gel och borsta stråna uppåt och utåt. Har du likt mig, glesa bryn och kanske saknar ett strå här eller där? Med hjälp av en tunn brynpenna kan du måla små, små streck som på håll ser ut som strån. Det finns även bryn-geler som innehåller fibrer och på så sätt förlänger dina befintliga strån och ger ett mer äkta utseende.Marie Claire-feather-browsNär man tar trenden till en ny nivå ;-) Dessa “fjäderbryn” har blivit en stor snackis i sociala medier den senaste månaden.

No Comments

    Leave a Reply