Meny
HEMMA HOS OSS / INREDNING

Valborg och köksplanering!

IMG_2416Hej på er! Hoppas ni njuter av Valborgshelgen :-) Här i Stockholm skiner solen idag, väldigt härligt! Är van vid att det alltid är dåligt väder på Valborg. Vi ska fixa lite här hemma idag och sedan ska vi gå med några vänner och kika på majbrasa ikväll. Har inte sett en majbrasa på flera år :-)

Igår var vi förresten på IKEA och satt med en köksplanerare i två timmar. Jag trodde två timmar var mycket men tiden gick superfort! Så många små detaljer man inte tänker på.

Nu har vi iaf landat i att det nog blir vita matta luckor ändå. Vi var ju inne på högglansigt förut. Sen tar vi en bänkskiva i sten istället för laminat. Kommer bli jättefint! :-) Ovan kan ni se hur vårt kök ser ut idag. Inga fel på det egentligen men som sagt är det de enda vi inte fixat ännu så de kommer ge hela lägenheten ett lyft.IMG_2429Nu ska vi sätta upp frostad fönsterfilm på vår balkong. Vi började lite igår. Nån som vet ifall man ska plantera om olivträd förresten?

3 Comments

 • sanna
  1 May, 2017 at 23:35

  Känns det inte jätteonödigt att ändra köket? Det ser ju helt nytt ut redan och att ändra framstår enbart som onödig konsumtion. Tänk lite på miljön…

  Reply
  • isastar
   2 May, 2017 at 09:14

   Jag förstår vad du menar. Det ser fräschare ut på håll än vad det är. Bland annat så felar de flesta vitvarorna på ett eller annat sätt. Dom nya som vi nu byter till har betydligt lägre strömförbrukning. Skåpen är också väldigt små så vi kommer få mycket bättre och smartare förvaring med det nya köket :-) så den största anledningen till varför vi byter är just funktionerna och inte utseendet.

   Reply
  • Thomas
   5 May, 2017 at 19:02

   Hej Sanna,

   Det är en fair kommentar om miljön eftersom att det inte framgick av det första inlägget, men det är precis som Isabelle skriver, att hela processen för valet också i allra högsta grad inkluderar att det ska vara mer miljövänligt än det vi har i dag.

   T.ex. har vi valt alla vitvaror utifrån att dom ska vara energisnåla och ha högt miljöbetyg. Samtidigt ingår där också en mycket bättre lösning för källsortering (i dag finns bara ett trångt utrymme för avfall). Det och några områden till gör att det faktisk inte känns onödigt alls, och desutom så får vi ett kök som blir mycket mer funktionellt än per i dag. Att det sen blir ett lyft till lägenheten är ju såklart också en del av anledningen, vilket nog inte är så konstigt i sammanhanget. :-)

   Bästa hälsningar och önskar dig en trevlig helg,
   Thomas

   Reply

Leave a Reply