Meny
Uncategorized

Philips IPL Lumea Prestige

philps lumeaHej på er! Hoppas att ni har en skön onsdag :-) Idag tänkte jag visa en lite annorlunda skönhetsprodukt som jag testar i samarbete med Philips!

Jag har fått hem en 

Den här maskinen skickar ner ett kraftigt ljus i hårsäckarna och sätter dem i vila. När hårsäcken hamnar i vilofas så växer håret inte lika snabbt och de hår som växer ut kommer att falla av.

Fördelen med att använda en IPL jämfört med att vaxa eller raka är att man slipper irriterad hud och inåtväxande hårstrån. IPL ger ett långvarig resultat och man ska kunna märka skillnad redan efter tre behandlingar.

Det funkar dock inte som en laserbehandling som tar bort hårväxten permanent, vilket kan vara bra att veta. Genom att använda den regelbundet så bibehåller man dock effekten och kan vara hårfri upp till 8 veckor ! Många upplever också att hårtillväxten minskar över tid :-)09052017-lumea prestigeFörst gör man ett hudtest för att ta reda på vilken styrka man ska använda. Man trycker på knappen med förstoringsglaset och håller maskinen mot det område man vill behandla. Därefter visar maskinen rekommenderad styrka. Man kan också ändra manuellt om man vill köra mer/mindre.

För mig visade den att jag skulle köra på nr 5 i styrka. Styrkan kan variera beroende vart på kroppen man kör. Har man väldigt mörk hud så rekommenderas det att man ej använder denna maskin. Då kommer den automatiskt att säga ifrån under hudtestet.Philips-Lumea-TT3003-5Har du väldigt ljust, grått eller rött hår så rekommenderas det heller inte att använda denna maskin. Det är melaninet i hårsäcken som reagerar på ljuset och är du väldigt ljus eller rödhårig så finns det inte tillräckligt med melanin.lumea lightSen gäller det att sätta munstycket rätt så att den har full kontakt med huden. Detta för maximal effekt och för att ingen stark ljusblixt ska kunna skickas mot ögonen.

Här lyser inte lampan vilket betyder att jag håller den fel.09052017-IMG_8092Så snart lampan lyser kan jag trycka in knappen på handtaget och en snabb ljusblixt skickas ner i huden. Det låter lite och första gången hoppade jag till av ljusblixten! haha, men det gör inte ont :-) Det blir lite varmt bara.
09052017-IMG_8099I lådan så medföljer det två extra munstycken. Det är jättelätt att byta beroende på vart på kroppen du vill behandla. Munstycket för ansiktet har ett mindre fönster om man vill köra t.ex. överläppen.09052017-IMG_8102Munstycket för bikinilinje och armhålor har en mer rundad form för att man enkelt ska kunna komma åt.

Som sagt kommer jag nu att testa denna maskin under kommande månader för att sedan berätta här i bloggen hur det går och vilket resultat jag får. Kul va? :-) Jag tänkte börja med att köra benen och under armarna. Ska se till att ta före- och efterbilder så ni får se resultatet :-)

Kram på er! ♥

951 Comments