Meny
Uncategorized

Philips Lumea Prestige.. 12 veckor senare

philps lumea

Hej på er! :-) Nu har det gått hela 12 veckor sedan jag fick hem en här.

För er som inte hört talas om denna maskin tidigare så skickar den alltså en ljusblixt ner i hårsäcken vilket gör att hårstråt hamnar i vilofas. Med andra ord behöver man inte raka sig lika ofta och vissa är hårfria ända upp till 8 veckor27082017-IMG_1132

Under dessa 12 veckor har jag använt maskinen ca varannan vecka. Det krävs att man har tålamod och verkligen gör behandlingarna för att man ska få ett bra resultat.

Jag valde att göra på smalbenen och under armarna.philips lumea

När lampan lyser kan man skjuta av en blixt.27082017-IMG_1136

Funkar det? Ja det gör det, men som sagt, tålamod! Du kanske inte märker så jättestor skillnad de första veckorna, för mig tog det ca 10 veckor innan jag verkligen kände skillnad.

Gör det ont? Nej, det kan stickas och brännas lite första gångerna men man vänjer sig. Jag tycker inte att det känns så mycket längre. Det är ungefär som att noppa ögonbrynen första gången, det kan göra lite ont men efter några gånger har man vant sig.

Hur länge håller resultatet och hur ofta måste man göra touch ups? Det beror helt på hur noga man är med att göra behandlingen. Det gäller att man gör den med jämna mellanrum och inte låter hårstråna “vakna till liv” liksom. Sen tror jag också att det är olika för alla, vissa har mer hårväxt, andra mindre osv.. så det spelar nog också in :-)

Kan vem som helst använda den? Nä, inte alla. Har du väldigt ljust, grått eller rött hår så rekommenderas det inte att du använder denna maskin. Det är melaninet i hårsäcken som reagerar på ljuset så det kan hända att det inte finns tillräckligt med melanin. Har du väldigt mörk hud så rekommenderas det inte heller att du använder den just för att mörk hud absorberar ljuset mycket mer, vilket i sin tur kan leda till att du bränner dig.
27082017-IMG_1128

Jag minns inte om jag nämnt det i mina tidigare inlägg men i kittet så ingår även en necessär där du får plats med maskinen, extra munstycken och laddare. Smidigt att ha allt samlat och perfekt när man t.ex. är på resa.

Jag kommer fortsätta använda min IPL för jag är väldigt nöjd! Sparar en hel del pengar på rakblad också :-P

Tycker ni att det har varit kul att jag testat en sån här produkt? :-) Skulle ni vilja att jag testar fler produkter under en längre tid och recenserar?

1 Comment

  • Josefine
    7 September, 2017 at 12:20

    Ja, testa gärna fler produkter, det skulle vara kul!

    Reply

Leave a Reply