Meny
HEMMA HOS OSS

Vi är igång med köksrenoveringen!

Heej hörrni! Här kommer ett litet inlägg mitt i byggkaoset.

I torsdags fick vi hjälp med att riva hela köket. Tanken är ju att jag och Thomas själva ska fixa väggarna sen gör hantverkarna resten. Vi vill inte ha nytt kakel utan bara färg eftersom vi ska ha en stenskiva som går upp en bit på väggen. Dock visade det sig att kakelfixet satt som BERG och var lite svårare att få bort än vi tänkt oss! Så igår morse åkte vi till Bauhaus och köpte slipmaskin m.m.

Jäklar vad vi slet! Jag stod och hackade bort de värsta med stämjärn och Thomas körde slipmaskinen. Det dammade överallt och det tog tid innan vi fick bort alla hårda kanter osv. Jag är redan förkyld och slipdammet gjort inte direkt saken bättre. Kändes som jag skulle hosta ut mina lungor!

Men jag måste säga att vi har fasiken varit duktiga! För att vara två “amatörer” som aldrig renoverat ett kök förut så har vi gjort det bra!

Så här ser köket ut i skrivande stund. Som ni ser har vi lyckats fixa väggen till vänster, den ska bara målas på en gång till. Vi har spacklat den långa väggen och där ska vi sätta renoveringstapet (som är gjord i gips) ikväll och sen ska vi måla grå färg ovanpå det. Kommer nog bli bra! :-)

Imorgon kommer IKEA med leveransen av nya köket och då kommer även elektriker och snickare hit.

Förresten, hoppar texten här i bloggen till vänster för er på vissa ställen? Jag försöker centrera men den nya bloggdesignen gör inte alltid som jag vill.

No Comments

    Leave a Reply