Meny
MINA MAKEUPLOOKER

Helgens festsminking

Inlägget innehåller köplänkar.

Ni är flera som har bett mig göra lite “naturligare sminkningar” alltså med ljusare skuggor. Till vardags brukar jag normalt bara köra en matt ljusbrun skugga i globlinjen bara, enkelt men effektfullt. Jag gjorde dock en liiite mer sminkad look i helgen när vi hade gäster över. Om ni vill se hur jag gjorde, fortsätt nedåt :-)

Om jag ska använda ögonsmink så lägger jag alltid foundation runt hela ögonen. Sedan pudrar jag ovanpå för att få en matt och jämn grund. Lägger man ögonskugga direkt på huden så kommer det naturliga fettet i huden göra att ögonskuggan lägger sig i linjer över locket. Ovan ser ni vilken skillnad det blir när jag lagt ett tunt lager foundation (jag använder denna), pudrat med transparent puder (detta är mitt favoritpuder) och fyllt i brynen (med denna brow pomade). En helt annan grund att lägga ögonskugga på!

I den här looken har jag endast använt ögonskuggor från PIXI paletten som jag skrev om här om dagen. Du hittar den HÄR. Penseln jag använder är fluffig och lite spetsig, den kommer från Zoeva och är grym. HÄR hittar du hela settet med penslar.

Jag börjar med att lägga en ljusrosa skugga i globlinjen. Denna hade lite skimmer i sig men man kan lika gärna använda en matt skugga om man föredrar det. Jag brukar köra matt till vardags och skimmer till lite mer fest.

Sen lägger jag en ljusbrun skugga på yttre delen av ögonlocket och jag tonar även upp den i globlinjen.

Det handlar om att skapa fina och mjuka övergångar så att det inte blir skarpa kanter nånstans. Här använder jag en mer platt pensel från .FÄRG som du hittar HÄR.

Sen väljer jag att även lägga den ljusbruna skuggan i nedre fransraden. Till vardags lägger jag sällan skugga under ögat men till fest vill jag ha liiite mer markerat och då brukar jag alltid lägga under också.

Sen går jag på med min fluffiga pensel igen för att tona ut skuggan lite till och så att formen på skuggningen känns smickrande för mitt öga.

Jag skippade eyeliner men vill ändå ha en markering mot ögonvitan. Man kan se lite trött ut om man inte bryter av, tycker jag. Här har jag gjort en “fransmarkering”, alltså målat med färg mellan mina egna fransar. Jag använder den HÄR som jag blandar med vatten tillsammans med en snedskuren pensel.

Sen applicerar jag mascara. Jag använder

Vill man så kan man nöja sig med mascara men eftersom jag ville vara lite festlig så applicerade jag även lösfransar. Det här är helt nya fransar från Ardell. Jag är osäker på om dom har lanserats ännu. Jag valde iaf nr 811, kvällen till ära.

Tadaa! Hoppas ni gillade denna tutorial! :-)

No Comments

    Leave a Reply