Meny
ISABELLE TIPSAR / ÖGON / TIPS & TRICKS

3 tips för mer intensitet i ögonskuggan!

Inlägget innehåller köplänkar

Vissa moment inom makeup känns så himla självklara när man jobbat som makeupartist i många år, men så slår det mig att flera av er säkert inte alls känner till alla små knep och trix som finns. Därför tänkte jag idag dela med mig av 3 tips för hur du får mer intensitet i din ögonskugga!

Har du någonsin undrat varför din ögonskugga ser ut som den till vänster här ovan, och inte som den till höger? Eller varför ögonskuggan inte sitter på plats hela dagen utan snarare ligger nere på kinderna efter dagens slut? Fortsätt läsa! :-)

 

Tips 1 – Vit ögonpenna

Om du vill använda en knallig ögonskuggsfärg så är mitt bästa tips att grunda med en vit krämig penna. Ögonskuggan kommer att fästa i den krämiga formulan och därmed sitta mycket bättre samtidigt som den vita färgen kommer göra att färgen på din ögonskugga syns mer. I exemplet ovan har jag använt NYX Jumbo Eye Pencil i färgen Milk, det är min favorit sedan flera år.

 

Tips 2 – Setting Spray

En pudrig ögonskugga blir mer intensiv om du applicerar den med en fuktad pensel. Har man ingen setting spray så kan man använda lite vatten men jag rekommenderar ändå det förstnämnda eftersom det även får din skugga att sitta bättre. Alla switches som ni ser mig göra här på bloggen, t.ex. om jag testar en palett, så har jag fuktat penseln med setting spray först. Mina favoriter är MAC Fix + och Milani Make it Last.

Tips 3 – Primer

Ögonskuggsprimer är väl kanske det vanligaste om man vill ha mer intensitet och hållbarhet i sin ögonskugga. Jag gillar primers som är rätt så kladdiga i konsistensen, de lite torrare tycker jag försvårar appliceringen av skugga. Två av mina favoriter är NYX HD eyeshadow base och Too Faceds Shadow Insurance.

2 Comments

 • Lotta
  21 November, 2017 at 16:01

  Bra tips! Primer har jag för det mesta, och vatten har jag använt ibland. Måste bara fråga, om man nu fuktar penseln och sen ”grejar runt” i skuggan, blir den inte fördärvad då? Jag har skrapat loss lite, hällt ut det på nånting o sen blandat. För att skuggan inte ska få den där hårda ytan och bli fördärvad. Jag saboterade min TBS Shimmer Cubes på det viset.

  Reply
  • isastar
   21 November, 2017 at 18:05

   Ja, det är ett bra tips att skrapa ur lite skugga först, för det kan bli en yta på ögonskuggan ibland. Men den går också att skrapa bort lite försiktigt :-)

   Reply

Leave a Reply