Meny
EVENTS / ÖVRIGT / PRESSVISNING / SMINKJOBB & BEHIND THE SCENE

Stockholm Fashion Week

 

Idag kickade Stockholm Fashion Week igång! Jag brukar inte sminka modevisningar så ofta, det är inte riktigt min grej men idag var jag där med IDUN Minerals och sminkade för New House visning.

Backstage på modevisningar är det oftast väldigt hektiskt och rörigt men ändå kul! Det är många modeller som ska sminkas, få håret fixat, prova kläder och prov-gå catwalken.

Jag hade sällskap av mina kollegor Kristina och Erica. Många skratt tillsammans med dom två alltså! haha.

Många undrar om man behöver så många sminkpenslar. JA, som makeupartist behöver man det. Man lägger ifrån sig penslar här och där, man hinner inte göra ren dom mellan modellerna osv. så man måste man många uppsättningar av samma sorts pensel. Här är bara ett litet antal av alla penslar jag hade i mitt bälte idag :-)

Vi körde på lätta, naturliga looker idag med mycket lyster. På brynen använde vi en ny produkt från IDUN, färgade fiber-ögonbryngels. Dom kommer i 3 nyanser, light, medium och dark. Blir väldigt fina på, sitter jättebra och jag gillar att färgerna inte är för varma!

Den har en liten borste och som ni ser så är det små fibrer i den. De har perfekt storlek och fäller inte!

Man sminkar inte bara ansikten utan all hud som syns måste vara perfekt. Här ser ni Kristina i full gång med att smörja in en modells händer som var för torra.

Innan all publik kommer test-går alla modellerna catwalken så att dom vet hur dom ska gå, i vilken ordning osv.

Bolinderska palatset där vi höll till, har otroligt vackra lokaler. Se alla detaljer i taket!

Två vackra modeller som vi sminkade. Jag tyckte den blå skepparjackan var så fin!

Sista touch-up innan alla ska ut.

Så fin klänning!

Nu ska jag lägga mig i soffan och se ett avsnitt av The Fall och njuta av söndagskvällen med Thomas. Hoppas ni har en fin kväll allihopa ♥

No Comments

    Leave a Reply