Meny
RESOR & HOTELL / UAE - DUBAI

Vi gjorde det!

 

Ikväll åkte vi upp i Burj Khalifa!! Thomas har gått och tjatat i flera dagar att han vill åka upp… och jag har tjatat på att jag vill shoppa i Dubai Mall. Tålmodigt följde han med mig genom butikerna och sen hade jag inte så mycket val ;-) men det var faktiskt riktigt kul!

Innan man kommer till hissarna så är det ganska långt att gå, men eftersom det var kvällstid så var det knappt några köer. Skönt! Längs vägen får man se bilder från bygget som startade redan 2004 tills dess att det stod klart 2008.

Fick lite panik när vi skulle klämma in oss med ca 15 pers i en liten hiss…. som sen gick 125 våningar upp på 1 minut. Iiiiih! Men det gick bra. Insidan av hissväggarna hade tv-skärmar där man samtidigt fick se andra höga byggnader och när man “passerade dom” i höjd.

Man är så högt upp att man knappt förstår det. Det är lite som att sitta i ett flygplan. Allt där nere är ser så himla pyttigt ut.

Man har dock en fantastisk utsikt över hela stan!

Vi åkte upp till våning 125. Man kan åka högre upp (med en dubbelt så dyr biljett) och då är man ändå inte högst upp. När vi gick ut på terassen var det en bra bit kvar upp till toppen..

Byggnaden med grönt ljus är Dubai Mall, världens största shopping-galleria.

Längst bort (typ uppe till höger på denna bild) kan man se Dubai Marina, The Palm (syns väldigt dåligt) och hotellet Burj Al Arab som är världens enda 7-stjärniga hotell.

Nu är klockan snart 01 för oss och det är dags att sova. Imorgon har vi vår sista hela dag här så vi ska njuta till max! Kram och godnatt på er :-)

2 Comments

 • Kicki+Burman
  27 February, 2018 at 18:57

  Hahaha, lurig rubrik – trodde ni förlovade er haha!

  Reply
  • isastar
   27 February, 2018 at 20:20

   Hahaha! :-P

   Reply

Leave a Reply