Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / FRÅGOR & SVAR / ISABELLE TIPSAR / TIPS & TRICKS

Fixa sommar-glowet!

Inlägget innehåller annonslänkar

Mina 5 bästa tips när det kommer till solpuder/bronzer..

 

Hitta en färg som passar din hudton.
Om du har en gul (varm) hudton så behöver du också ett solpuder med varm underton. Om du har en varm hudton men applicerar ett solpuder med kall underton kan det se lite grått ut. Ifall du har en rosa (kall) underton så behöver du ett solpuder med kall underton. Om du applicerar ett solpuder med varma toner kan det se lite orange ut. Vet du inte om du har varm eller kall underton? Gå till närmsta skönhetsbutik och be en makeupartist hjälpa dig.

 

Wet n Wild ColorIcon Bronzer / Flormar Big Bronzing Powder


Hitta rätt nyans

Ett solpuder ska förstärka en solkysst look men inte se onaturligt ut. Välj ett solpuder som är max 2 nyanser mörkare än din egen hudton.

Skimmer eller matt
Om du väljer ett solpuder med skimmer eller ett helmatt är egentligen en smaksak. Viktigt att tänka på är att skimmer framhäver din hudstruktur. Har du synliga porer, fina linjer eller kanske djupa rynkor så kommer dessa framhävas mer med ett skimrande solpuder än om du väljer ett matt. Skimmer ger dock ett väldigt fint glow i rätt ljus och många produkter kommer med både matt och skimrande så man kan blanda/välja efter behov. Kanske vill du ha nedmattande solpuder över näsan för att inte framhäva eventuella porer men skimmer på kindbenen?

En favorit från Elizabeth Arden. Den har en matt och en skimrande bronzer, en highlight och en blush. Du hittar den här.

Appliceringsteknik
Tänk dig att du står rakt under solen. Vart skulle solens strålar träffa dig i ansiktet? Där ska du lägga solpudret, dvs i pannan, på kindbenen, över näsryggen.. kanske lite på hakan. Solpuder ska inte användas som contouring. Contourprodukter har en kallare ton och används för att framhäva dina naturliga skuggor där solens strålar också skulle gett dig skugga.

Använd en bra borste
Se till att införskaffa dig en bra borste. För nej, det kommer inte bli bra om du applicerar puder, rouge, contour och highlight med en och samma borste. Jag rekommenderar en lite större och fluffigare borste för solpuder som enkelt sveper över huden utan att lämna kanter eller hårda linjer.

En av mina favoritborstar är den här från Real Techniques. Så fluffig och härlig! :-)

No Comments

    Leave a Reply