Meny
HUDVÅRD / ISABELLE GILLAR / ISABELLE TIPSAR / KROPPSVÅRD / SOLSKYDD & BRUN UTAN SOL / TIPS & TRICKS

Så lyckas du med din brun-utan-sol!

Inlägget innehåller annonslänkar

St. Tropez Gradual Tan ger lite färg åt gången och bygger upp en gyllenbrun, naturlig bränna successivt. Du hittar den här.

Hej hur mår ni? Hoppas ni alla fått njuta av lika härligt väder som vi haft här i Stockholm idag! :-) Imorse smörjde jag faktiskt in mig i brun utan sol. Det händer inte så ofta. Jag gillar inte att ha BUS om jag inte är brun själv, för då känns det så onaturligt. Förstår ni hur jag menar? Men om jag själv har lite bränna så gillar jag att förstärka det med BUS.

Här kommer mina bästa tips för att lyckas med BUS:

  1. Börja med att skrubba kroppen. BUSen kommer sitta bättre och du kommer få ett jämnare resultat om du har ett fräscht underlag. BUS-färgen sätter sig bara i det yttersta hudlagret. 
  2. Efter skrubb är det dags för återfuktning! Var extra noggrann vid armbågar, knäskålar, fotknölarna och andra ställen där huden kan vara torr då BUSen lätt blir fläckig/mörkare vid torra partier. 
  3. Applicera din BUS i cirkulerande rörelser över hela kroppen – gärna med en BUS-handske för att undvika färg på händerna. Jag föredrar BUS i mousse-form, men vill man köra på sprej eller kräm så funkar det lika bra. 
  4. Om du inte har någon handske och istället applicerar din BUS med händerna. Se till att tvätta händerna + nagelband noggrant efter att du applicerat färgen på kroppen. Var försiktig när du slår på kranen så att vattnet inte stänker på dina armar. Vatten = fläckar.
  5. När du tvättat händerna, häll lite BUS på ovansidan av ena handen och gnugga den ihop med din andra hand. Detta för att få BUS på ovansidan händerna men inte i handflatorna  Om du tycker det är svårt så kan du ta lite BUS på handen och stryka ut det med en bomullsrondell. 
  6. Låt sedan din BUS torka innan du tar på dig kläder. BUS är aldrig något man ska skynda sig göra.. om man vill få det snyggt. Låt det få ta lite tid och låt det torka ordentligt, då kommer du få ett finare och jämnare resultat. 
  7. Vissa BUS ger färg direkt och vissa blir brunare med tiden. Vissa får man först en “guide-färg” av som sedan ska duschas av. Läs på din produkt hur just den funkar. 
  8. Skulle du råka få en rand eller fläck så är bästa lösningen att peela, skrubba eller applicera lite citron på huden. Färgen sitter som sagt i det översta hudlagret och går i värsta fall oftast att få bort.

Idag använde jag den här från Vita Liberata till kroppen. Den är genomskinlig och i vattenform men blir till mousse. Jag upplever den väldigt lätt att få jämn, men den blir något “kladdig” innan den torkar in riktigt. Därför brukar jag smörja på med mer hudkräm även efter applicering. Fördelar med den här är att den innehåller naturliga ingredienser, färgar inte av sig mot kläder och man behöver inte duscha av den. Torkar direkt och ger en djup färg efter 4-6h.

Finns i tre nyanser och du hittar den HÄR.

No Comments

    Leave a Reply