Meny
GREKLAND - PARGA / RESOR & HOTELL

En dag på medelhavet

 

Igår hyrde vi en båt och åkte ut på havet. Naturen är så fantastiskt vacker i Grekland och att få se berg och stränder från havet är ett hett tips! Supernice att kunna åka till små stränder där man slipper trängas med andra också :-)

Vattnet är så turkost att man inte tror det är sant. Jag gillar inte att bada om jag inte kan se botten, men här kunde vi se 6-7 meter ned. Vi snorklade, hoppade från båten, solade och letade fina stenar och snäckor på stränderna :-)

Ute på öppet hav var det dock ganska höga vågor och jag blir lätt åksjuk/sjösjuk så vi höll oss till mindre vikar.

Så lyxigt att ha en egen strand och slippa trängas med tusentals andra turister :-)

2 Comments

 • Lisa
  27 June, 2019 at 16:18

  Hej,

  Jag kom in på din blogg när jag googlade på Parga och hotellet Theros då vi ska dit nu i sommar. Såg att ni hyrde båt och undrar vad det kostar, var man hyr en och om det krävs någon utbildning för att man ska få hyra en båt där?

  Jätte tacksam för svar! Kram

  Reply
  • isastar
   28 June, 2019 at 14:16

   Hej Lisa! Vad kul att ni ska till Parga.. vi ska dit i år igen :-) Hotellet Theros är supermysigt! Vi gick bara ner till hamnen och hyrde av en kille där. Det ligger båtar i hamnen som har skyltar med mobilnummer på sig som man kan ringa för att hyra. Det är samma regler som här hemma i Sverige, så länge båten är under 12 meter lång så behöver man ingen speciell utbildning :-) Nu har min kille licens för att köra båt, men man behöver inte det. Tror vi betalade runt 800kr för en heldag om jag inte minns helt fel.. plus bensin :-) Kram!

   Reply

Leave a Reply