Recension: Philips IPL Lumea Prestige, ett år senare..

I samarbete med Philips fick jag för drygt ett år sedan hem en Lumea Prestige. Det är en IPL-maskin (Intense Pulsed Light) för hemmabruk som tar bort oönskad hårväxt.

Den fungerar som så att man håller den mot valfritt område på kroppen där man önskar bli fri från hår. Därefter gör man ett hudtest (läs mer om det i mitt tidigare inlägg här) för att ta reda på vilken ljusstyrka man ska använda och sen trycker man av en ljusblixt som skickas ned i hårsäcken och försätter den i vila. Vill du läsa mer om hur produkten funkar kan du läsa mina tidigare inlägg här och här.

I början är det viktigt att man är mer frekvent i användandet, och med tiden märker man att man inte behöver göra lika ofta. Nu har det som sagt gått lite mer än ett år sedan jag började använda den och jag kan nu se slutresultatet.

Jag har mest använt min på benen och under armarna och där tycker jag att jag märker skillnad. Jag behöver inte raka mig lika ofta och om något hårstrå skulle växa ut så är inte lika kraftigt och ”stubbigt” som förr. Väldigt skönt nu under semestermånaderna att slippa tänka på om man rakat benen eller ej. Tidigare rakade jag benen ungefär varannan dag men nu kan det gå uppemot veckor. Så skönt!

LOADING..