ANNONS

Wild Nutrition – skönhet från insidan!

/

16102018-IMG_1299
16102018-IMG_1286
16102018-IMG_1312

Idag hoppade jag över ”till andra sidan” för en stund. Jag var nämligen med och höll i ett event, istället för att själv gå på event, som jag vanligtvis brukar göra. Som ni vet jobbar jag med lite olika varumärken inom skönhet och idag presenterade vi ett nytt varumärke som lanseras här i Sverige denna vecka. Vi höll till på Urban Deli där det serverades fantastisk mat. Personalen vill jag också ge en stor eloge till, vilken service! Måste besöka UD oftare. Deras takterass är fantastisk, har ni varit där?

Jag vill alltså förtydliga att jag jobbar med detta varumärke, men jag har inte blivit ombedd att skriva om det utan det är helt mitt eget val. Anledningen till varför jag vill dela med mig av detta till er är för att jag själv är så imponerad och nyfiken på produkterna 🙂

16102018-IMG_1290

Wild Nutrition, som märket heter, tillverkar kosttillskott. En av de hetaste trenderna nu är ”skönhet från insidan” och där kommer bland annat kosttillskott in i bilden. Jag själv är verkligen inget proffs på detta, men jag har idag fått lära mig väldigt mycket utav Henrietta Norton och hennes man, som är grundarna av märket.

16102018-IMG_1308

Jag har alltid varit lite skeptisk mot kosttillskott. Behöver man det? Vad innehåller det egentligen? Kan kroppen verkligen ta upp innehållet eller kissar man ut det mesta? Mina frågor var många.

Henrietta har en lång bakgrund och erfarenhet som dietist, där hon speciellt har riktat in sig på kvinnohälsa. Hon har även skrivit böcker om graviditet och endometrios som är bästsäljare hemma i England.

Här i Sverige lanseras 10 (av totalt 56) produkter till att börja med och däribland deras kosttillskott speciellt framtagna för kvinnor och olika skeden i livet.

16102018-IMG_1310

Så behöver man verkligen kosttillskott? Enligt Henrietta så behöver vi alla kosttillskott. Även du som redan äter nyttigt. Idag innehåller vår mat tyvärr inte all den näring kroppen behöver. Jorden är inte lika rik på mineraler och vitaminer som den var förr i tiden, vilket gör att växter inte kan ta upp lika mycket som förr. Vi lever i regel stressigt och sover dåligt vilket påverkar både vårt inre och yttre. Vår kropp kan heller inte skilja på stress. Så oavsett om du skyndar dig till bussen, försöker svara på en massa mail eller springer för ditt liv så kommer kroppen gå in i sitt kamp och flykt-tillstånd.

Så vad skiljer dessa kosttillskott från andra? Jo, till att börja med så är dom helt naturliga. Många kosttillskott på marknaden innehåller syntetiska ingredienser.. det gör alltså inte dessa. Man har också kommit på att vissa ämnen inte kan tas upp utav kroppen när dom inte sätts ihop med andra ämnen. T.ex. kan inte askorbinsyra (mer känt som c-vitamin) tas upp av kroppen om den kommer helt själv. Men blandar man den med andra hjälpämnen så kan kroppen ta upp det. Henrietta förklarar det också som att ”olika kockar kan laga olika rätter med samma ingredienser”. Detsamma gäller kosttillskott.

16102018-IMG_1287

Jag skulle kunna egentligen skriva hur mycket som helst, men då kommer detta inlägg bli jättelångt. Ni får gärna ställa frågor i kommentarsfältet om ni undrar över något, så ska jag försöka svara. En sak är iaf säkert – jag kommer börja äta kosttillskott!

Här kan ni läsa mer om Wild Nutrition och ni hittar produkterna i Sverige hos Life!

3
13

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00