Meny
BARN / MIN GRAVIDITET

Graviduppdatering vecka 22

 

mage gravid v14 v16 v20

Söndag, det betyder att vi går in i en ny graviditetsvecka.. vecka 22! Eftersom jag inte delat med mig utav graviditeten här på bloggen förrän nu så tänkte jag köra en liten kort sammanfattning på hur jag mått/mår.

Jag har försökt att dokumentera och ta bilder varje vecka men det är svårt att ta likadana bilder nu när det är mörkt ute större delen av dagen. Här ovan kan ni se bilder från 3 olika veckor. Det var först i vecka 14 magen började synas mer och mer, innan dess hände det inte så mycket. Numera går det inte att dölja men magen är mindre på morgonen än på kvällen.

Mådde illa varje dag fram till vecka 8 men sen försvann det (peppar, peppar) vilket var en stor lättnad! Jag a v s k y r att må illa och har fobi för att spy eller se nån spy. Så ni kan ju tänka er hur jobbigt jag tyckte det var. Jag har dock aldrig behövt spy (åter igen, peppar, peppar!) och min räddning var åksjuketabletterna Postafen och armbanden Sea Bands. Hade nog inte klarat av vardagen utan dom två. Dom funkar tyvärr inte för alla men för mig gjorde dom det, som tur var!

Sen kom tröttheten och järnbrist som ett brev på posten. I många veckor var det svårt att hålla upp ögonen längre än till kl 19-20 på kvällen. Att knåpa ihop blogginlägg efter en heldag på jobbet var ibland omöjligt. Somnade sittandes, haha! Kunde inte se en enda serie tillsammans med Thomas utan att somna i soffan. Nu är det dock bättre.. energin är tillbaka :-) Har däremot hört att tröttheten kommer tillbaka sen så jag får njuta så länge det varar.

Över lag så har jag haft en ganska lätt graviditet ändå tycker jag. Får hoppas att det håller i sig :-)

Ni som har varit/är gravida, hur mår/mådde ni? Så lustigt att alla kan må så olika ändå.

7 Comments

 • Lotta L
  25 November, 2018 at 18:43

  Vilken gullig mage!
  Nu är det länge sen för min del, men jag tror jag mådde mer illa, eller längre tid andra gången. Då var det en flicka, och jag mådde illa i fem månader…. Kommer ihåg att jag åt karameller hela tiden för det hjälpte på nåt sätt. Doften av köttbullar, pytt i panna o fiskpinnar höll jag på att spy av. Jag svällde nåt otroligt och gick upp nästan 30 kilo. (Karamellerna? ) Andra gången.
  Första barnet, pojken, föddes i vecka 25 så jag var inte gravid så länge där. Vet att jag sörjde det, hade väntat så länge på att bli gravid, och ville så gärna gå omkring med mage! Vilket jag som sagt gjorde med besked andra gången, vaggade som en anka…
  Så var rädd om dig och knodden!!!

  Reply
  • isastar
   25 November, 2018 at 19:16

   Tack! :-) Jag är SÅ tacksam över att inte må illa mer. Hua! Vet inte om jag hade stått ut 5 månader, haha! Oj, men han överlevde fastän han föddes så tidigt? Förstår dig iaf med magen.. känns kul att det börjar synas lite nu och att man inte bara se lite smårund ut pga för mycket mat, haha. Kram!

   Reply
   • Lotta L
    25 November, 2018 at 20:10

    Jo min lille prins mår bra idag! Vi, eller han, hade en väldig tur. Det var en jobbig första tid, men i år fyllde han tjugo år, och mår som sagt jättebra.
    Kram!

    Reply
 • Annika
  26 November, 2018 at 10:12

  Jag började må illa i v 8 och det höll i sig till v 16 sen kom huvudvärken och gravidförkylningen. Järnvärdet var bra hela vägen. Fick redigt ont i fötterna mot andra halvan men vill ändå påstå att min graviditet var bra. Jobbade hela vägen fram till v 38 och sen stängde kontoret för jul så jag hade inget annat väl annat än att vila till förlossningen :-)

  Reply
  • isastar
   27 November, 2018 at 07:19

   Va skönt att gå på julledighet lagom till förlossningen! hoppas jag får må bra och kan jobba länge med!

   Reply
 • Anneli
  26 November, 2018 at 13:43

  Väldigt länge sen här också men som jag minns det så har jag aldrig mått så bra som då jag var gravid, antar att jag hade tur. Prövade aldrig en andra gång…
  Kanske var jag lite onödigt duktig eftersom jag körde på som vanligt och blev inlagd med graviditetsförgiftning fyra veckor innan hon föddes – så kom ihåg att vila alltid då du kan även om det känns tråkigt :)

  Reply
  • isastar
   27 November, 2018 at 10:26

   Oj! Jag kör nog också på som vanligt men som du säger, det är viktigt att vila och lyssna på kroppen

   Reply

Leave a Reply