Meny
BARN / INREDNING / MIN GRAVIDITET

Järnbrist

th

Hej på er! Hur mår ni? Alltså jag var så trött igår att jag fick kämpa för att hålla ögonen öppna. Hela förmiddagen och eftermiddagen (det gick bra runt lunch) så höll jag på somna flera ggr.. sittande! haha. Jag tog blodprover i graviditetsvecka 12 (det får alla gravida göra) och dom visade att jag hade järnbrist. Fick brev om att jag skulle ta järntabletter två gånger i veckan. Tröttheten försvann så jag började väl “slarva lite” med tabletterna. Man blir så himla hård i magen av dom så det var väl lite medvetet val också. Gick fin fint och tänkte att “nu behöver jag dom nog inte längre..”. Tills igår! Tillbaka till samma trötthet som i vecka 12. Bara att börja äta järntabletter igen då. Hoppas det hjälper! Så jobbigt att vara så här trött. Nån fler som haft problem med det under graviditet? Vet att det är väldigt vanligt :-)

På tal om trött och att sova. Vi har kikat på denna säng till mini. Den går att höja och sänka så att man kan ha vid sidan av sin egen säng. Många tycker det är jobbigt att behöva kliva upp på natten, men här kan man enkelt nå barnet utan att behöva kliva upp. Nån av er som har erfarenhet av en så kallad bed side crib? :-)

405892.jpeg

Kram! ♥

6 Comments

 • Jennie
  5 December, 2018 at 11:54

  Har erfarenhet av allt i inlägget Käkade torkade plommon varje dag för att motverka den mindre trevliga effekten av järntabletterna – funkade jättebra för mig. Plus dricka extra mkt vatten.
  Har en bedside crib och tycker den är toppen! Skönt att inte behöva gå upp när det är dags att amma på natten och att bara kunde sträcka ut handen för att kolla läget (som man gör ofta i början haha) och stoppa in en ev napp

  Reply
  • isastar
   6 December, 2018 at 18:47

   Tack för tips! Än så länge går det bra.. försöker tänka på att dricka mycket vatten :-) Tycker det låter väldigt smidigt med en sån säng och många verkar nöjda. Det får nog bli en sån! :-)

   Reply
 • Pernilla S
  6 December, 2018 at 17:26

  Jag käkar järn lite då och då, har pga min sjukdom svårt att ta upp vitaminer och sånt. Och då har jag fått Niferex kapslar utskrivet, dom funkar jättebra för min mage! Tabletter (vita hårda) och järnsaft får jag stenhård mage av. Kanske kan vara nåt att kolla upp, om de kan skriva ut åt dig :)

  Reply
  • isastar
   6 December, 2018 at 18:48

   Tack för tips! Läkaren rekommenderade Duroferon, inte dom snällaste för magen har jag hört.. men det funkar hyfsat än så länge. Peppar peppar! :-)

   Reply
 • Alexandra
  6 December, 2018 at 21:10

  Köp raw food järntabletter från Innate, de får man inte förstoppning av :)

  Reply
  • isastar
   6 December, 2018 at 21:45

   Tack för tips! :-) Ska kolla efter dom!

   Reply

Leave a Reply