Meny
HUDVÅRD / ISABELLE TIPSAR / MIN GRAVIDITET / NYA PRODUKTER

Kräm/olja mot bristningar?

Inlägget innehåller annonslänkar

strech mark

Hörrni, idag tänkte jag ta upp något så vanligt som hudbristningar. Bristningar är nog mer vanligt än ovanligt och dom flesta (iaf tjejer) som jag känner har bristningar nånstans på kroppen. Bristningar uppstår när huden sträckts ut snabbare än den hinner anpassa sig. I många fall kan man inte förhindra att det sker. Jag fick en del bristningar på insida lår och lite på rumpan under tonåren.

I början kan bristningar skimra i färger som rosa, rött och ljuslila eller mörklila. Med tiden bleks dom och blir mer vita/grå i färgen. Även strukturen på huden förändras, huden blir liksom insjunken och får en annan yta. Mina bristningar är numera vita och syns knappt på vintern men när jag är brun på sommaren så syns dom mer. Dock gör dom mig inget, jag bryr mig inte så mycket. MEN.. jag är faktiskt lite nojig över att jag ska få bristningar på magen nu under graviditeten. Egentligen är det så töntigt att bry sig om några streck men… det är sanningen. Jag vill gärna slippa dom men sen så läste jag också nånstans att mellan 75-90% av alla kvinnor får bristningar under graviditeten! Med andra ord verkar det kört att slippa dom, haha.

06122018-IMG_2063

När jag var i England sist och besökte LookFantastic så presenterade dom märket MamaMio för mig. Det är deras eget märke som dom tar fram och alla produkterna är gjorda speciellt för gravida kvinnor. Jag fick med mig ett prov utav The Tummy Rub Oil (du hittar den HÄR) och har nu sedan magen börjat växa lite mer, smörja in mig med den. Många menar ju att man inte kan komma undan bristningar med krämer och oljor, utan att det är genetiskt och att skönhetsföretagen bara vill tjäna pengar. Personligen så tror jag att ja, det är nog genetiskt till viss del men sen tror jag också att man KAN påverka det lite genom att återfukta huden. Jag menar, en hud som är mjuk, återfuktad och därmed mer följsam borde ju kunna klara av mer påfrestningar? på samma sätt som en torr hud lättare får rynkor än en hud som är full av fukt.

Vad tror ni? :-) 

Jag tänkte iaf fortsätta köra på den här oljan, men jag vet ju inte vad jag hade fått för resultat om jag nu inte skulle använda den. Knepigt!

Nu ska jag ta mig en kopp (såklart alkoholfri) glögg! Kram på er ♥

2 Comments

 • Annika
  7 December, 2018 at 13:13

  Jag fick inga bristningar alls och min mage var stor som tusan! Smorde med en olja från Weleda. Om det var det som hjälpte eller att jag hade tur vet jag ej såklart.
  Tror jag läste nånstans att det är gener och anlag som spelar in men det är jag inte heller säker på.

  Reply
  • isastar
   8 December, 2018 at 12:17

   Nä precis, man vet ju inte om det är för att man använder olja eller inte, hehe. Min mamma fick dock inte bristningar så får väl hoppas på generna ;-)

   Reply

Leave a Reply