Meny
FÖRE & EFTER / ISABELLE TIPSAR / ÖGON

Fixvecka – ögonbryn!

Inlägget innehåller annonslänkar

gonbryn före efter

Gooood morgon!

Här började jag och Thomas morgonen med en rejäl frukost tillsammans. Han arbetar hemifrån idag så just nu sitter han i telefonmöten inne i gästrummet/kontoret. Mysigt att man inte behöver vara hemma helt själv bara för att man är mammaledig :-)

26032019-IMG_3959

Jag har precis färgat mina ögonbryn. Jag har sedan länge tänkt att denna vecka i graviditeten ska vara min fixvecka. Jag har nämligen lite “ytliga” saker jag vill hinna med innan mini kommer och att färga ögonbrynen var en av dom. Sen vill jag även hinna färga håret så jag har en tid bokad hos frisören imorgon. När mini väl är här så kommer jag förmodligen inte ha tid att sitta 3-4 timmar hos en frisör.

ofärgat

Mina bryn är ganska ljusa och glesa när jag inte färgar eller fyller i dom. Det är anledningen till varför jag starkt överväger att göra microblading så snart mini är född.

brynfärg

Jag börjar med att noppa bort alla små strån som jag inte vill ha kvar. Vissa föredrar att göra tvärtom. Man ser ju nämligen stråna bättre efter dom blivit färgade. Sen använder jag med denna som gör det krämigare och lättare att applicera. Färgen ser ganska varm ut vid färgningen men resultatet blir kallare.

gonbryn

Jag låter färgen sitta ca 5 min. Jag tycker inte den sätter sig på huden men vill man vara på den säkra sidan man kan lägga lite vaselin på huden runt brynet.

Sen fyller jag i brynet med den här med hjälp av den här penseln från The BrowGal. Jag gillar den för att penseln är tunn men rätt så hård och sen har den en borste på andra sidan som man kan borsta igenom brynet med för att få färgen mindre skarp.

brow gal brush

Ha en fin tisdag allihopa! ♥

7 Comments

 • Lotta
  26 March, 2019 at 17:40

  Tack för tips! Har inte färgat mina på flera år. Sista gången jag gjorde det sved färgen (coloran tror jag) så jag ville inte mer. Fast jag kunde ju prova denna sorten?
  Jag måste nog ändå fylla i dom på nåt sätt, dom har blivit så glesa o tunna med åren. Vanligtvis använder jag penna, går fortast på morgonen!

  Reply
  • isastar
   27 March, 2019 at 08:48

   Jag har inte testat Coloran men jag tror inte du kommer tycka att denna svider iaf! :-)

   Reply
 • Annika
  27 March, 2019 at 14:02

  Jag kör med Coloran. Inget svidande.

  Har du Isa, koll på en brynpensel av tunnaste, tunnaste sort? Vill köpa en och lära mig att måla strån i främre brynet på mig själv. Glor på otaliga videos (bl a Anastasias) och tänker jag borde kunna fixa det.

  Reply
  • isastar
   27 March, 2019 at 14:50

   Har du spanat in den jag tipsar om ovan från Brow Gal? Ja gillar den! Annars har du också Linda Hallbergs snedskurna, den är också riktigt tunn. Problemet med många tunna penslar är att dom börjar spreta efter ett tag men både denna och LH tycker jag håller formen bra! :-) Annars har Anastasia pennor med en supertunn spets också. Jag föredrar pensel men det är ju en smaksak :-)

   Reply
   • Annika
    28 March, 2019 at 14:39

    Tack ska känna på alla ovanstående du nämner. Jag gillar den naturliga looken med “strån” och inte ett fullt målat bryn så att säga. Blir lite för mycket på mig som inte har det naturligt.

    Reply
    • isastar
     28 March, 2019 at 14:48

     Förstår precis vad du menar! Kan vara lättast att få till det med en brynfärg som du blandar med vatten. En brow pomade blir ganska tjock den med. Eller kika på microblading, jag är SÅ sugen på det. Då slipper man tänka på brynen

     Reply
     • Annika
      28 March, 2019 at 16:11

      Jepp, detta här är inför att våga ta steget till 3D-bryn :-)

Leave a Reply