Meny
ANSIKTE & BASPRODUKTER / GUIDER & TUTORIALS / ISABELLE TIPSAR / MINA MAKEUPLOOKER

Min vardagsmakeup – steg för steg

Inlägget innehåller annonslänkar

28032019-IMG_4085 copy

God förmiddag!

Min väderapp säger att det ska vara sol här i Stockholm idag men än så länge är det molnigt. Tråkigt! Hoppas det blir bättre mot eftermiddagen.

Igår innan jag stack iväg till barnmorskan så tog jag steg för steg bilder på min sminkning. Det här är alltså min vardagssminkning just nu. Jag gjorde ett likadant inlägg för 3 år sedan som ni gillade, så jag tänkte att det kanske är kul att se hur jag gör idag. Det skiljer sig en del! Sen brukar jag köra på ett sätt ett tag tills jag ledsnar och sen gör på ett annat sätt. Ett tag kajal, ett tag inte osv..

Hur gör ni, sminkar ni er alltid på samma sätt eller brukar ni variera er?

28032019-IMG_4031

Jag börjar med att applicera en flytande foundation. Jag använder en fuktad svamp och duttar ut foundation i hela ansiktet förutom i pannan. Jag upplever nämligen att det lätt lägger sig i linjerna (hej 30-årsrynkor!) i pannan under dagen så jag vill inte ha så mycket produkt där. Istället lägger jag foundation upp till brynen och sen tonar jag det bara lite uppåt så att det “smälter ihop” med min egen hud. Det kanske syns om man kollar nära men i en enkel vardagssminkning bryr jag mig inte om jag “fuskar” lite :-)

28032019-IMG_4030

Just nu använder jag den HÄR från Fenty Beauty och även en makeupsvamp från samma märke. Den är matt, täckande utan att kännas tjock på huden och sitter väldigt bra hela dagen.

28032019-IMG_4034

Runt ögonen (både under och på ögonlocken) lägger jag sedan en concealer som är ljusare än min egen hudton. Det kan se lite galet ut först när det blir så ljust men sen när allt annat “kommer på plats” så tänker man inte på det. Som ni ser jobbar jag ut concealern med samma svamp och tonar ut den så att det inte blir några kanter.

Jag använder den här.

28032019-IMG_4039

För att concealern och foundationen ska sitta på plats hela dagen och inte lägga sig i linjer så pudrar jag hela ansiktet med ett tunt, transparent puder. Jag har använt ett löspuder från Marc Jacobs den senaste tiden men det tog slut igår och det var en limited editon. Buhu! Så nu måste jag hitta en ny favorit.

Innan jag pudrar ögonlocken så ser jag till att ta bort eventuella linjer som redan nu bildats (annars kommer dom sätta sig och det vill vi inte!) . Med hjälp av ett finger suddar jag ut dessa och sen pudrar jag direkt ovanpå. Gör ni detta så kommer ni slippa oljiga ögonlock där ögonskuggan hamnar i linjer!

28032019-IMG_4043

Jag föredrar att göra klart basen och sen fortsätta med ögonen. Vissa vill göra tvärtom, och man får såklart göra precis i vilken ordning man vill! Jag har dock en tendens att ibland glömma rouge osv. om jag sminkar ögonen först, haha!

28032019-IMG_4041

Just nu använder jag en sån här palett från IsaDora. Ni hittar den HÄR och den finns i flera olika nyanser. Jag gillar produkter där man har allt-i-ett, då behöver man inte ha så många olika produkter i sminkväskan. Den här paletten har t.ex. en bronzer, en highlight och ett rouge.

28032019-IMG_4044

För att spara ännu mer plats i sminkväskan så har jag små borstar från Real Techniques. Dom har alltså fullstora borsthuvuden men själva skaftet är kortare. Den HÄR använder jag till puder, den HÄR använder jag till rouge och den HÄR till highlight. Den sistnämnda är egentligen för foundation men för mig passar den bättre till highlight :-)

28032019-IMG_4050

Efter basen fyller jag i ögonbrynen. Missade ni mitt ögonbrynsinlägg här om dagen så kan ni läsa HÄR vilka produkter jag använder.

28032019-IMG_4051

Jag börjar med att fylla i underifrån där jag vill ha det ganska skarpt och sen suddar jag in färg ovanifrån.

28032019-IMG_4056

Därefter lägger jag en mjuk globskugga i en brun/beige ton. Jag använder en fluffig pensel och lägger alltså bara skuggan i linjen ovanför ögongloben. Jag använder den HÄR paletten från Sephora som har kommit att bli en favorit i sminkväskan. Den tar lite plats, väger nästan ingenting och har bra basfärger.

28032019-IMG_4058 copy

28032019-IMG_4068

Sen är det dags för fransmarkering och eyeliner och då använder jag den här penseln tillsammans med den HÄR från makeupstore som jag blandar med vatten. Penseln är jättegammal och kommer från Sephora. Jag tror inte den går att köpa idag men man kan använda vilken snedskuren syntetpensel som helst :-)

28032019-IMG_4067

Jag blandar som sagt eyelinern med vatten så att den får konsistensen som en krämig vattenfärg. Sen målar jag mellan mina fransar så att det blir som en “eyeliner” fast underifrån. På så sätt får jag inte ett “glapp” mellan mina egna fransar och eyelinern utan allt blir svart. Man behöver inte måla en eyeliner utan tycker man att det räcker så här kan man köra direkt på mascara.

28032019-IMG_4069 copy

Med samma pensel och färg drar jag sedan en eyeliner med en kort vinge i ögats ytterkant. Det är svårt att få till en riktigt spetsig vinge med en sån här pensel, därför brukar jag bara göra en kortare.

28032019-IMG_4071

Sen böjer jag fransarna med en fransböjare (jag gillar den HÄR) och drar på några lager mascara. Just nu använder jag som sagt Snapscara från Maybelline och jag är fortfarande nöjd med den. Den sitter bra, smular inte och är lätt att tvätta bort. Man får jobba lite för att bygga upp volymen men det gör mig inget. Ni hittar den HÄR.

28032019-IMG_4079

Hoppas ni gillade det här inlägget och fick lite tips! :-) Ni får gärna trycka på ♥ nedan om ni vill ha liknande inlägg i framtiden.

Ha en fin fredag. Kram på er!

6 Comments

 • Annika
  29 March, 2019 at 13:09

  Min vardagsmake har ändrats lite på senare tid. Gått över till mer lätt täckande foundation och precis börjat applicera med fuktad svamp. Har inte heller mycket i pannan och än mindre mellan ögonen för där har jag både dålig hy och en djup bekymmersrynka där allt fastnar.
  Sen är det bara lite bryn, rouge, maskara och alltid bronzer på.

  Reply
  • isastar
   30 March, 2019 at 13:33

   Vad tycker du om att använda fuktad svamp? Jag älskar det! :-)

   Reply
   • Annika
    31 March, 2019 at 19:53

    Med fuktad svamp blir det inte lika täckande och det gillar jag ju numer så tummen upp för det!

    Reply
    • isastar
     1 April, 2019 at 12:18

     precis, och vill man ha ett lite mer täckande resultat kan man bara använda svampen torr :-)

     Reply
 • Lotta
  31 March, 2019 at 10:23

  Roligt att se!
  Min vardagsmake när jag jobbar är alltid samma. Ja för det mesta iaf. Ibland på helgen har jag tid till lite mer, men jag börjar 07.15 och är seg och långsam på morgonen.
  Förutom basen där jag räknar in bryn och rouge (har aldrig använt bronzer o highlighter) har jag ljus penna i nedre vattenlinjen, fransmarkering som jag drar ut i yttre ögonvrån så det ser ut som en eyeliner. Markerar globlinjen med nån skugga och sen mascara. Och givetvis läppstift! Alltid nåt på läpparna. Föredrar läppstift, men nu när ljuset och värmen kommer dras jag mot ljusare transparenta färger. Typ läppglans.

  Hoppas det känns bra i magen nu! Tur du hade tid till barnmorskan. Annars kan man väl ändå ringa och prata med dom?

  Reply
  • isastar
   1 April, 2019 at 12:22

   Vad kul att du gillade det! :-) Jag kör också mer läppglans nu mot våren/sommaren. Mensvärken har hållit i sig till och från men det var inga konstigheter enligt barnmorskan så jag får väl bara hoppas på att det är på g snart :-)

   Reply

Leave a Reply