Meny
BARN / ISABELLE TIPSAR / MIN GRAVIDITET / ÖVRIGT / PERSONLIGT & VARDAGSLIV

Hjulskydd till barnvagnen

29032019-IMG_3762

Vrål-åket som bara står och väntar på att få komma ut på långpromenader :-)

29032019-IMG_3755

Just nu har vi barnvagnen stående inne i minis rum. Vi vill helst inte ställa ner den i barnvagnsförrådet. Den är ju för det första helt ny och sedan min cykel blev stulen i höstas så är jag lite nojig. Förvisso stod den på innergården men ändå.

För att kunna ha vagnen inne i lägenheten (alternativt på balkongen i sommar) har vi funderat lite hur vi ska skydda trägolvet mot smuts och vatten. Våran hall är nämligen ganska liten och det är bara en liten del av den som har stengolv, vilket betyder att vi kommer behöva ta in vagnen i gästrummet ibland för att få “undan den”. Vårat golv har en matt yta vilket gör att eventuella vattenfläckar syns jättelätt och repor från stenar ska vi inte ens prata om.

Först var vi inne på att köpa en plastmatta. Typ en sån man har på kontor ni vet? Men sen av en slump såg jag någon som tipsade om hjulskydd. Dessa går att köpa på Ica Maxi och kostar strax över 100-lappen. Supersmidiga att dra på eftersom det är gummiband och sen passar dom olika hjulstorlekar. Vi har ju t.ex. mindre hjul fram och större bak.

29032019-IMG_3760

Smidigt om man ska ha vagnen i bilen också och inte vill att hjulen ska skita ner! Har även fått tips av vänner att man kan ha en liten borste (typ en diskborste) liggande i korgen så att man lätt kan borsta av den värsta smutsen innan man drar in vagnen.

Så, det var dagens tips till alla med barnvagn! hehe /mvh pedanten ;-)

4 Comments

 • Mona
  31 March, 2019 at 08:46

  Meh, det var ju JAG som sa att du skulle köpa hjulskydd!

  Men du, det här med diskborste … I love you!

  Reply
  • isastar
   1 April, 2019 at 12:19

   Haha! Åh, ja just ja.. de kanske du tipsat om. Men fattade nog inte riktigt vad det var tills jag såg dom i verkligheten, haha! Diskborste ska köpas pronto! Ska jag leta en orange till dig som du kan ha i bilen? ;-)

   Reply
 • Lotta
  31 March, 2019 at 10:32

  Kommer ihåg att vi hade det med! Praktiskt.

  Skulle vilja fråga dig en sak, be om ett litet råd. Jag ska på bröllop i mitten av juni och har så nätt börjat tänka på vad jag ska ha på mig, och då hur jag ska sminka mig. Ska man matcha färg på ögonen (skugga) med klänningen? Det blir nog en mörkgrön krossad sammet (velour?) Är urgammal men men, lyckas nog inte banta ner mig till nåt annat. Färg och modell på klänningen tänk Shreck. Prinsessan Fiona som träsktroll, he he.
  Ska jag ha grönt på ögonen eller är det bättre med typ lila? Grönt och lila är ju fint ihop.

  Ursäkta babblig fråga.
  Ha det gott! Kram

  Reply
  • isastar
   1 April, 2019 at 12:27

   Haha prinsessan Fiona! Vilken bild jag fick upp i huvudet :-) Man kan absolut matcha färgen på klänningen i sin sminkning, men sen kanske man inte känner sig helt bekväm med helgrön ögonskugga. Ett tips i så fall är att köra grön skugga på ögonlocket och sen en brun skugga i globiljen. Då ser man inte det gröna hela tiden, utan bara när man blundar eller tittar ner. Eller så kan man också ha grön kajal i vattenlinjen men mer neutrala toner i övrigt. Lila är absolut också ett alternativ om man känner för det. Lila/rött är kontrastfärg till grönt och det är ofta därför man tipsar personer med gröna ögon att sminka sig med lila toner, dom tar liksom fram varandra :-) Kram!

   Reply

Leave a Reply