Tips mot torr bebishud

 

25042019-IMG_4482

Hello Friday!

Idag fyller den här lilla killen 2 veckor gammal. Tänk vad snabbt tiden går, ändå känns det som han har varit här mycket längre än så. Igår fick Tim bada för första gången. Väldigt uppskattat faktiskt. Han var helt tyst, låg bara och kikade och verkade njuta av det varma vattnet 🙂

25042019-IMG_4480

Däremot har han blivit väldigt torr och flagnar på händer/armar och fötter. Inte av badet alltså, han hade så innan också. På BB sa dom att det är vanligt att dom blir torra när dom är nyfödda. Vi fick också med oss en kräm därifrån men jag vet inte om jag tycker den hjälper. Den kommer från Decubal och är snäll mot känslig, torr hud.

25042019-IMG_4485

Vi har också en ”baby cream” från Maria Åkerberg. Vi fick den i nån av gratisboxarna som man kan hämta ut på apoteken. Ska testa den och se ifall den är bättre. I så fall får jag köpa en större tub för det här är bara ett litet prov.

Tänkte att jag vill kolla med er också. Ni brukar komma med så bra tips! Vet ni nån bra/snäll kräm för torr bebishud som ni kan rekommendera? 🙂

25042019-IMG_4487

Kram! ♥

 1. Erica skriver:

  Hej, miniderm från apoteket och en rån weleda för bebisar kommer inte ihåg vad drn heter, både tycker jag ör jättebra för bebisar o mig själv. Stort grattis till familjen. älskar din blogg om skönhetstips utan att det blir för ”ytligt” eller hur man ska säga.

  1. Tack för dina tips! 🙂 Och vad glad jag blir att du gillar bloggen! Kram

 2. Frida skriver:

  Babyolja, smörj som den är eller några droppar i badet. Bröstmjölk är också bra mot torr bebishud

  1. Emma skriver:

   Nej, nej, nej! Om du tänker på den sorten som finns i butiken så består den i princip av ren mineralolja, vilket är dåligt för huden och naturen. Det lägger sig på ytan, täpper till och gör ingen skillnad (det kan även vara farligt). Det är nästan som att smörja in sig med motorolja.

   Mitt tips är ekologisk calendulaolja/ringblomsolja. Bra för barn och natur!

   1. Tack för tips Emma! Ska kolla vad dom olika oljorna vi har här hemma (fått några olika i gratisboxar) innehåller 🙂

  1. Tack för tips! Bröstmjölk är bra till väldigt mycket har jag förstått 🙂

 3. Carina skriver:

  Hej!

  Inotyol ör en jättebra kräm mot all torrhet och sår, prova den.

  Hälsningar
  Carina

  1. Tack för tips Carina!

 4. Vi använder miniderm till vår son, han har ofta torr hud och den fungerar. Sen så är ju bepanthen ett alternativ. Lycka till

  1. Tack för tips! Bepanthen har vi hemma så kanske får prova det också

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..