Meny
HUDVÅRD / ISABELLE TIPSAR

Förbered sommarhuden!

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej på er! ♥

Brr, vart tog det härliga vårvädret vägen? För ett år sedan satt jag på Mälarpaviljongen med Lina, Mona och Kicki och njöt av värmen. Helt galet att värmen sedan höll i sig hela den sommaren. Hoppas verkligen årets sommarvärme kommer snart! Tills dess roar jag mig med att förbereda huden för solen. Mina ben är sjukt torra så här efter vintern. Börjar man nu och preppar huden med fukt så kommer brännan sitta bättre i sommar.. och det är lite roligare att visa upp benen om dom inte är snustorra :-)

skrubbverktyg

SkrubbvantarNaturlig exfolieringsvanteKroppsborste Exfolierande duschsvamp 

Mitt bästa tips är att först torr-borsta huden. Det gör att dom gamla hudcellerna faller av och cirkulationen kommer igång. Huden får genast ett fräschare utseende och ett glow. Detta bör man göra ca 1-2 gånger i veckan och man använder en borste likt denna ovan. Jag fick tips när jag var på Lyko Concept Skin att torrborstning även är det bästa för att förebygga celluliter! För vissa räcker det att torrborsta, men vill man exfoliera ännu mer kan man komplettera med skrubb eller peeling.

Vad är skillnaden mellan en peeling och en skrubb?
En peeling är snällare mot huden och exfolierar försiktigt medan en skrubb är kraftigare och ofta innehåller riviga ingredienser av olika slag. Har man en känslig hud bör man därför ta det försiktigt och kanske börja med peeling, eller skrubba mer sällan.

Då min hud inte är känslig så brukar jag använda en skrubb tillsammans med exfolierande vantar eller en svamp i duschen. Det finns en hel del olika skrubbar, här har jag samlat några tips i olika prisklasser.

kaffeskrubb

Kaffeskrubb innehåller (inte helt oväntat) kaffe, som är känt för att vara energigivande, blodcirkulationshöjande och ge en uppstramande effekt. En gammal huskur för att reducera celluliter är att använda kaffeskrubb varje dag i två veckor som en mer intensiv kur, därefter bör man skrubba ca 2 gånger i veckan :-)

Budget: Biso Coco Coffee Scrub, 99kr
Mellan: Frankbody Original Coffee Scrub, 170kr
Lyx: BodyBoom Coffee Scrub, 199kr

sockerskrubb

Sockerskrubb är min personliga favorit. Sockret ger en mild exfoliering och smälter härligt på huden. Lyxvarianten från REN använder jag en hel del just nu. Den innehåller även oliv – och mandelolja som mjukgör och lämnar en svag doft av marockansk ros.

Budget: I Love… Whipped Sugar Scrub Lemon Sorbet, 79kr
Mellan: Lancome Rose Sugar Scrub, 256kr
Lyx: REN Body Moroccan Rose Otto Sugar Body Polish, 364kr

saltskrubb

Saltskrubb är lite rivigare än sockerskrubb och avlägsnar effektivt döda hudceller och ökar cirkulationen. För bästa resultat kan saltskrubb användas på torr hud. Massera in skrubben på kroppen med cirkulära rörelser och duscha sedan som vanligt.

Budget: Ecooking Salt, 149kr
Mellan: Moyana Corigan Vanialla Amber Sea Salt Scrub, 249kr
Lyx: Eco by Sonyas Pink Himalayan Salt Scrub, 389kr

Nu ska jag ta med Tim och besöka min mormor. Ha en fortsatt fin kväll allihopa! ♥

2 Comments

 • Emmy
  11 May, 2019 at 14:22

  Gillar såna här tips, tack! Beställde sockerskrubben från Ren direkt, hittade den med 50 %rabatt på Kronans apotek.

  Reply
  • isastar
   14 May, 2019 at 11:24

   Kul att du gillade inlägget! Och väldigt bra rabatt du hittade :-)

   Reply

Leave a Reply