Meny
BARN / ÖVRIGT / PERSONLIGT & VARDAGSLIV

Svettigt!

 

Hej på er!

Wow vilken värme det kom idag, härligt! :-) Jag, Tim och mamma promenerade ner till stan en sväng då mamma hade ett bankärende. På vägen lyckas jag tappa min telefon i backen så nu är skärmen sprucken i tusen bitar. Gaaah! Så jäkla irriterande när det händer. Jag tappade den i backen igår med (sjukt mkt att bära på med småbarn) men då höll den… idag gjorde den inte det. Typiskt!

Efter att vi varit på stan så promenerade jag till min faster som bor i närheten och fikade en stund. På vägen hem sedan så börjar Tim skrika i vagnen och jag får lite panik. Som nybliven mamma är man inte så kaxig när ens 4-veckors bebis börjar skrika, hehe. Och jag är inte heller bekväm med att att sätta mig och amma offentligt, vilket gjorde att jag bestämde mig för att springa in på Ica och köpa en tetra ersättning. Svettig och med en skrikande bebis så tänker jag inte på att jag har en tom cola zero som står i mugghållaren på vagnen. Big fail!

IMG_0895

Jag vill bara skynda mig hem så jag tar snabbkassan där man scannar varorna själv. Scannar tetran och är på väg ut. I all hast så slänger jag den tomma cola-burken i papperskorgen bredvid kassan. Då kommer en ifrån personalen fram till mig och säger att han vill se mitt kvitto. Jag tänker lite snabbt att det är en avstämning (händer ju lite då och då vid självscanningen) så jag ger honom glatt mitt kvitto. Då pekar han på sopkorgen och säger… “och cola burken..? Du har inte betalat för den.” Jag blev som ett frågetecken. Ett chockat frågetecken! Börjar svettas ännu mer och förklarade att jag hade den med mig i vagnen och att den var tom. Han plockade upp den ur soporna och frågade vart jag hade köpt den och ifall jag kunde visa upp kvitto på att jag betalat den. Vilket jag såklart inte kunde… jag hade ju tagit den ur kylen hemma på morgonen innan promenaden. Han började prata om att dom säljer cola zero i butiken och att jag måste säga till personalen att jag har den med mig in. Jag bad såklart om ursäkt (han hade ju rätt) och att jag inte tänkte på det (hej amnings-hjärna!) men han verkade ändå inte nöjd och fortsatte misstro mig. Jag frågade vad han ville att jag skulle göra, betala den igen?! Tim var missnöjd i vagnen och jag kände hur alla runt omkring började stirra. Till slut, efter mycket om och men, gav han mig den tomma burken och kvittot och sa att jag fick bestämma själv hur jag ville göra. Typ som att jag skulle ha dåligt samvete. Fyyy vad jag skämdes!

Var helt chockad när jag gick ut därifrån. Jag förstår såklart att folk säkert stjäl en hel del (jag har själv jobbat i butik och vet att snatteri är enormt kostsamt) och att det är en rutin dom har men han kunde verkligen haft en lite trevligare ton. Jag kände mig verkligen anklagad och skämdes SÅ när jag gick ut därifrån och alla trodde jag var en tjuv. Snacka om att jag aldrig kommer våga ta med en burk in i en butik igen. Brukar ofta ha en dricka liggande i korgen under vagnen (blir sjukt törstig av amningen) men det får jag komma ihåg att inte ha framöver.

IMG_0939

Nu har Tim iaf fått sin ersättning och verkar nöjd.. för stunden :-P Nu ska jag bara försöka hitta nån som lagar iphone-skrämar…. suck!

Hoppas ni haft en fin dag iaf! Kram på er ♥

6 Comments

 • Mona
  16 May, 2019 at 17:30

  Så sjukt jävla dåligt. Snigel på ögat på den personen. Varje dag, resten av året.

  Reply
  • isastar
   16 May, 2019 at 23:20

   Jaa!

   Reply
 • Emmy
  16 May, 2019 at 21:17

  Men hallå!? Då skulle man ju inte kunna gå in i en affär med dom kläderna på sig som man har köpt där. Nån måtta får det väl ändå vara!!

  Reply
  • isastar
   16 May, 2019 at 23:20

   Ja, lite så faktiskt! slog mig sedan att jag oftast har våtservetter, ersättning och annat i skötväskan. Tänk om man blir anklagad för att ha stulit de också..

   Reply
 • Annika
  17 May, 2019 at 13:11

  Vilken dum jävel!! Bra att de håller koll men jag tror inte att du såg ut som nån som snattar en cola. Morr!!

  Reply
  • isastar
   18 May, 2019 at 18:25

   Nä, sen kan ju en tjuv se ut hur som helst men ja hoppas inte jag ser ut som nån, haha!

   Reply

Leave a Reply